.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Hildegard "Hilda" Valentine - I believe I can fly ja muuta sälää WIP

Tässä päivityksessä käyn läpi Hildan siipiä, pantaa sekä muutaman worblahärpäkkeen.


En ole ikinä yrittänyt tehdä siipiä joten jotkut siipiasiantuntiat saattavat vetää lujaa facepalmia minun räpellykselleni mutta hei, that's how we do in the swamp! (pointsit jos tajusit referenssin)

Eli aloitin 2cm leveestä todella jäykästä muoviliuskasta jota sain muutaman metrin ilmaiseksi. Lämmittelin liuskaa niin kauan että siitä tuli taivuteltavaa, ja leikkelin, teippasin ja taivuttelin siiven muodon.


Sen jälkeen tuli toinen uusi asia, eli uretaanivaahto! Tosi jännää tavaraa, eikä kovin kallistakaan. Putki vaan meni kokoajan tukkoon, ilmeisesti vaahto on tarkoitettu enemmänkin käytettävän parilla kerralla loppuun eikä kestä miljoonaa korjailukertaa.


Sitten kaikkien puhuma juustovaihe, eli veistely! Unohdin kuinka hauskaa veistely on jo siivet syntyivät nopeasti.


Vaahto ei ole kestävintä tavaraa, joten vuorasin sen sanomalehdillä ja liimalla. Sen jälkeen käytin ilmakuivuvaa massaa tasoittaakseni siipien muotoja, koska en onnistunut kaivertamaan sitä ihan täydellisiksi.

Tästä vaiheesta puuttuu kuvat, ssry, mutta yksinkertaisesti vaan päällystin koko höskän Worblalla. Worblan päälle puuliima (ihan mahtava pohja"maali" Worblan kanssa!), maalit. Lakka oli loppunut koko maailmasta kun sitä yritin metsästää, joten en saanut siipiä lakattua. Yhyy.


Kiinnityssysteemi toimii niin että mekossa on reiät, joista siivet menevät läpi. Mekon sisällä siipien luuosat menevät ristiin, ja ristiin menevässä kohdassa on ruuvi.


Panta muodostui vanhasta pannasta jonka päällystin samalla mustalla kankaalla mitä käytin muihinkin puvun osiin.
Sitten ompelin nauhaa johon ompelin reunoihin kujat, johon sain pistettyä rautalangat. Sitten liimasin koko homman kasaan ja tadaa, fabulous headpieceSain proppieni lisäksi käytettyä Worblaa pariin pikkuosaan puvussa, mekon etuosan sydämeen ja sukkanauhojen sydämiin.


Molemmat kappaleet tein ihan perus Worblamenetelmällä, eli pistin kahden Worblalevyn väliin palan softista. Tykkään niin paljon kuinka tuota materiaalia voi käsitellä melkein kun massaa!


Sitten maalit päälle.Pelkkä kultamaali vs dry brushaus
Ja näin! Minulla on vielä muutama kuva Hildan tekoprosessista joten postailen ne piakkoin, ja sitten voidaan siirtä katse Desuun!

Stay cool!

~Hansku

2 kommenttia:

 1. Eeeeyyy, tajusin referenssin! B)
  Tässä cossissa on niin ihanan paljon pientä sälää, että voisin vain tuijottaa ja hipelöidä koko päivän siun asua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aawww yiiss! so sassy ~
   Kiitoksia :DD Harmi vaan että tuo puku on niin epämukava etten tule varmaan vetämään sitä enään päälleni, nyyh x_x

   Poista