.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Tutorial time: Epämääräiset värisävyt

Eli tästä nyt tulee teidän 50 lukijan bonus! (miten niin 63 lukijaa, miten niin Hansku vähän myöhässä?)

 Elikkä kiittelin jo kaikkia lukijoitani 1v päivityksessä, mutta teen sen uudestaan! Kiitoksia kaikille jotka jaksavat lukea löpinöitäni, for realz en ajatellut että näin montaa kiinnostaisi! Haleja kaikille ~

Eli tässä tutoriaalissa näytän tekniikka mitä olen jo käyttänyt kiitettävin lopputuloksin, eli miten saadaan tiettyä värisävyä sekoitettua.

Tähän tarvitset vain reffikuvasi ja muokkausohjelman jossa on "Eyedropper tool". Itse käytin Adobe Photoshoppia, mutta paintillakin tämä onnistuu ongelmitta!

Eli let's get started, avataan ohjelma ja siihen reffikuva.


Sitten valitaan työkalu, eli tuo eyedropper.


Nyt tulee kriittinen osuus, eli värin valitseminen. Eli tuo työkaluhan poimii yksittäisiä värejä, mutta reffikuvissa on monen sävyistä sävyä, joten pitäkää hiirtä pohjassa ja katselkaa mikä saamanne värisävy matchää parhaiten reffikuvaan. Itse otin värinsävyn katanan osista ja tälläisen sain.


Ja tässä vielä esimerkkejä minkälaisia muun sävyisiä sävyjä siellä on, mutta ei kelpaa koska ne ovat vaan varjoja tai valokohtia.

Ei hyvä
Eikä tämäkään
Mutta sitten kun ollaan saatu haluttu väri, niin napsautetaan värikartta auki klikkailemalla tuosta värin kohdalta.


Ja näin saadaan tietää miten tälläistä värisävyä kannattaisi alkaa lähteä sekoittelemaan! Eli tässä tapauksessa pohjana on lämpimän sävyinen ruskea, ja siihen punaisensävyistä oranssia sekaan . Ja riippuen minkä värinen sävy siitä sitten tulee, saatan lisäillä vielä hopeaa/kultaista/valkoista/mustaa.

Toivottavasti tämä auttoi kaikkia jotka haluavat hifistellä värisävyjen kanssa!

Stay cool!

~Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti