.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 15 - Massat

Ykkösmassani johon turvaudun 99% prosenttia ajasta, on Das-niminen massa.

Kuva googlesta koska olen hukannut oman pakettini...
Sen 1% ajasta käytän cernittiä.


Tykkään vaan niin paljon enemmän ilmakuivuvista massoista kun uunissa poltettavista, niiden jälkikäsittely mahdollisuuksien takia. Tykkään hioa ja korjailla kappaletta kuivumisen jälkeen todella, todella rankalla kädellä mutta cernitissä/fimossa ei sitä ominaisuutta ole. Jos tarvitsen kestävyyttää, niin sitten käytän cernittiä. Kannattaa testailla eri merkkejä ja laatuja massoista kunnes löytää itselleen Sen Oikean massan.

Stay cool!

~Hansku

5 kommenttia:

 1. Mitä, mitä? Kyllä minä olen hionut fimoa ihan kunnolla eikä itsellään ole ainakaan mitään moittimista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woot? Itse en kyllä ikinä fimoon ole koskenut, cernittiin vain, mutta omista tuotoksistani on tullut aina niin kovia etten pysty millään järkevästi hiomaan niitä :D Mutta hyvä tietää että niitä ilmeisesti voi hioa!

   Poista
  2. Fimo on ainakin minulle suuri rakkaus, koska sitä saa eripainoisena (air light fimo ei oikeasti paina mitään kuivana!), ilmakuivuvaa, mikrossa kovettuvaa ja sellaista mikä pitää laittaa uuniin. Hiotessa pölyää vaan aika pahasti. :'D

   Poista
  3. Selvästi olen missannut paljon Fimon ohittaessa! Jeps, nuo massat tuppaavat kyllä pölyämään, pitää aina vähän varoa ettei ole esim. tietokoneen vieressä kun niitä hioo :D

   Poista
 2. Hei! Haluaisin kysellä että voiko tuota das-massaa myös jälkeenpäin hioa? Olen käyttänyt kyseista massaa ennen mutta en ole saanut siitä kovinkaan tasaista jälkeä D:

  VastaaPoista