.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Welcome to Deadman Wonderland - Makina WIP1

(Pahoittelen jo etukäteen jos ette tajua tästä yhtään mitään. Asia mistä tässä puhun on hankala, enkä tehnyt tätä tutoriaaliksi joten en selitä jokaista kohtaa, kertoilen vaan vähän sieltä sun täältä mitä tein peruukin kanssa. Toivottavasti kuvat auttavat! Joten jos olet aivan pihalla että mitä hä, ei hätää, olisin minäkin! :D)


Eli ensimmäinen Makinan WIP päivitys! Tässä päivityksessä käsittelen peruukkia, jonka kanssa tuli hifisteltyä aika paljon.Suunnitelma oli tämä: Stubbaa keskiosa ponnarista ja tee lopusta kuidusta nuttura stubin ympärille. Periaatteessa olisin voinut jättää nutturan tekemättä kokonaan koska koko homma menee piiloon hatun alle, mutta niin kuin sanoin, hifistelin vähän!


Aloitin sillä että jaottelin kuidun eri osiin. Niin pystyin katsomaan mihin kohtiin tarvittaisiin lisää kuitua ja mistä sitä otettaisiin pois.

Sen jälkeen kun olin tutkinut peruukin aloin hommiin! Aloitin vaikeimmalla, eli peruukin stubbaamisella. Eli nostan kuitua pienissä osissa ponnarille ylös, leikkaan ponnarin pois, ja liimaan jäljellä olevan osan liimalla kasaan.Stubbaaminen on ihan kauheaa hommaa. Epäonnistumisen riski on suuri eikä paluuta ole, ja itse homma on vaikea tehdä. Joskus ei ole paljon vaihtoehtoja jos haluaa kivan ja kestävän korkean ponnarin/nutturan.


Kikkana on ottaa pieniä kuituosuuksia kerralla ja tehdä todella monta "ponnarikerrosta". Makinaan taisi mennä ainakin 7 kerrosta.


Myöskin liimauksien välillä kantsii odottaa että edellinen kerros kuivuu ennen kun alkaa sitomaan uutta. Muuten edellisen kerroksen kuidut saattavat liikkua ja sitten tulee tippa linssiin.


Kuitua pitää lakata ja lämmittää että se pysyy muodossaan. Kuten nämä kaksi kuvaa havannoillistavat, kuitupalasta ei ole sidottu vielä ponnariin, vaan pelkästään lakattu ja lämmitetty pystyyn!


Tässä vaiheessa kun sain melkein koko stubbauksen tehtyä siirryin weftien ompeluun. Kuidun sain stubbauksen leikatusta osuudesta, joten muistakaa aina säästää pidemmät leikkauspätkät, niitä voi tarvita vaikka mihin!


Weftien tekemistä. En ala sen kummemmin selittää miten weftejä tehdään, aiheesta kun löytyy miljoona ja yksi tutoriaalia netistä. Jokainen tavallaan, itse ompelen weftit mutta siihenkin löytyy vaihto-ehtokeinoja vaikka millä mitalla.Weftit voi joko käsin ommella tai liimata peruukkiin. Itse vihaan käsinompelua joten liimasin sitten weftit kiinni. Ei siinä mitään pahaa ole, säästää aikaa! (Ja hermoja)

Kun weftit oli liimattu peruukkiin kiinni oli aika ruveta pistämään nutturaan tulevia kuituja ylös ponnarille. Tämä vaihe on ponnareissa/stubeissa/nutturoissa hyvin, hyvin kriittinen koska tämä vaihe määrää istuuko peruukki kivasti päässäsi vai ei! En sano että noilla alkustubeilla ei olisi mitään merkitystä istuvuuden kanssa, mutta loppupeleissä aika vähän. Joten peruukkia pitää kokeilla monta kertaa omaan päähän ennen kun tekee loppulliset liimaukset.


Tässä kokeilin tarviiko hiusraja vielä lisää kuitua, tulin siihen tulokseen että ei tarvitse, voin tehdä nutturan.

Meni tovi kun selvittelin tämän sotkun...


Kameran jalkaa kantsii käyttää apuna sitomishommissa!


Ja bam, maagisesti ensimmäinen versio nutturasta tehty. Tässä vaiheessa en vielä liimannut mitään, tein vaan nutturan että voisin kokeilla sitä päähäni että näyttääkö se OK:lta.


Ja se näytti, joten irrotin nutturan ja sidoin peruukin siististi viimeisen kerran ponnarille.


Tässä vähän havannoillistavaa kuvaa siitä mitä tarkoitin, eli tuossa on stubbaus, ja sen ympärillä on kuitu josta tulee nuttura!


Ja taas maaginen bam ja peruukki on (melkein) valmis!


Muutama säätö sille pitää vielä tehdä, kuten etuhiusten säätö, niskahiuksien kokonaan uusiminen ja yleisilmeen siistiminen. Mutta päätin tehdä nämä kunhan saan hatun tehtyä ja katsottua miltä se näyttää sen kanssa.

Stay cool!

~Hansku

Ps. Hauskaa vappua!

4 kommenttia:

 1. mulla menis ikä, henki ja terveys jos koettaisin tollaista alkaa vääntäää! Todella hienoa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin meni mullakin, usko pois :D Mutta kiitos! ~

   Poista
 2. Kiitos tästä kamalasti ! Olen tutkinut yhtä tutoa samasta aiheesta englanniksi ja suunnitelmissa tälle keväälle on tehdä peruukki korkealla ponnarilla. Melkein tippa tuli linssiin kun sain jotain vinkkejä ja ohjeita näin omalla suomenkielellä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ole hyvä vaan, hyvä että jaaritteluistani on edes jotain apua :D Onnea projektisi kanssa!

   Poista