.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tracon 2012

Sillä aikaa kun itken sitä että tulen saamaan huomisista kemian YO-kirjoituksista I:n (=hylätyn), niin voisin vihdoinkin avata sanaisen arkkuni Traconista. Tässä ensimmäisessä päivityksessä kahdesta kirjoittelen lyhyesti itse conista ja mitä tein siellä, ja seuraavassa tulee sitten niitä pukuja (spoiler=pantsuja).

(Välihuomio, kaikki kuvat ovat itseni ottamia ellei toisin mainita.)

Eli tosiaan coniin lähdettiin aika haikein mielin koska harmitti ettei päästykkään WCS:ään kisailemaan. Ja tämä oli ensimmäinen kunnon täysmittainen con johon lähtisin ilman seuraa, joten foreveralone status huolestutti vähän. Mutta olin ihan turhaan huolissani, koska näin paljon tuttuja joiden kanssa sitten vietin aikaa! Kiitos kaikille jotka viettivät kanssani enemmän tai vähemmän aikaa : D

Lauantai:

Avajaisissa tuli heti kamalan haikea fiilis- tahtoisi lavalle! Mutta pakotin siinä avajaisten lomassa itseni nauttimaan conista, eikä vaan ajattellen että tuolla saatettaisiin olla. Ja se toimi!

Itse avajaiset, no, aika laimeet. Chotto!Chocolaten tanssiesitys oli kyllä todella söpö ja piristävä, mutta siinäpä kaikki. Nähtiin muuten avajaisissa ensimmäiset tuskalliset larppaukset joista lisää myöhemmin.Seuraavaksi oli vuorossa Poken ja Momon "Cossaajan kootut selitykset". Se oli heidän ensimmäinen luentonsa ja se näkyi - ei niinkään hermostuneisuuna vaan luento oli tosi... random? Vaikea selittää mutta se tuntui jokseenkin hajanaiselta, poiketen asiapitoisista luennoista. (Johtuikohan se siitä että luento saatiin valmiiksi samana aamuna? : DD) Mutta itse asiassa tämä piirre sopi luennolle kun nyrkki silmään, tunnelma oli salissa todella rento ja allekirjoittanutkin uskaltautui avautumaan omista viimeisen illan (tai enemmänkin saman iltapäivän) kokemuksista. All and all mielestäni todella onnistunut kokonaisuus, toivottavasti he pitävät jatkossakin jotain rennompaa ohjelmaa niin kuin tämä, I'll be there!


Seuraavaksi oli AMV-kisan vuoro. En ole mikään AMV asiantuntia, mutta aika heikkoa settiä. Oli siellä muutama hyvä, mutta keskitasoltaan ei mikään paras. Johtuikohan se aikataulun tiukkuudesta? Ja olen kuullut että kisassa oli ulkomaalaisiakin videoita mukana, vaikka kuvauksessa sanottiin Suomen. Yksi asia pitää kyllä mainita, nimittäin äänenvoimakkuus, mielestäni se oli juuri täydellinen! Kovalla, muttei liian kovalla. All and all kyllä siellä istui katselemassa videot läpi.Sitten olikin WCS:än ja pukukisan vuoro. Siitä ei ole mitään erikoisempaa sanottavaa, muuta kun hienolta näytti. Peruutukset tosin harmittivat, mutta oletan että kolmella muullakin oli hyvä syy perua, meillä ainakin oli. Toivottavasti kumpikaan ei sairastu ensi vuonna!

On se kumma kun saan aina tosi hyviä kuvia Tampere Talon lavalla, mutta armas varjele kun mennään ihan mihinkä tahansa muuhun coniin - kuvista tulee aina ihan kamalia! Tämän täytyy johtua jotenkin lavan valoista, joten miten ikinä sen valaisettekin, jatkakaa samaan malliin!


WCS kisaajat

Vasemmalta oikealle; 3.sija, 1sija, 2.sija

Aloittelijoiden sarjan pukukisaajat

Kokeneiden sarjan pukukisaajat

Vasemmalta oikealle: 1sija, 2sija, 3 sija, aloittelijoiden paras.

Uskon että ensi vuonna saadaan oikein osallistujarikas WCS karsinta - niin moni on näyttänyt heräävän horroksesta. Itse näin katsojana olin oikein tyytyväinen kaikkiin sijoituksiin, on todella harvinaista että itselläni ei olisi mitään valitettavaa.

Itseäni olisi kiinnostanut Pumpkinin "Cosplayesitykset, nuo kisalavojen lyhytelokuvat" todella paljon, mutta puku sattui ihan liikaa, oli nälkä ja siinä välissä olisi ollut kamalan pitkä odottelu, joten lähdin sitten kisan jälkeen kotiin. Toivottavasti Pumpkin pitää luentonsa jossain muualla uudestaan!


Sunnuntai:

Sunnuntai alkoi hieman hektisesti, myöhästyin bussista - meikki ei ollut valmis ja vaikka mitä. Onneksi en ollut niin jäljessä ettenkö olisi saanut kaikkea kasaan, mutta Saekon maskeerauksessa olisi ollut vähän paranneltavaa. Mutta mikä parasta, jätin vahingossa kotiin pienen cosplaypussini, jossa oli mm peruukkimyssyni ja pinnini. Onneksi oli lakkaa mukana että sain hiukset siististi peruukin alle, ja löysin lattialta yhden pinnin joka piti peruukin juuri sopivasti päässä. Joten kiitos random henkilö joka hukkasi pinninsä pukuhuoneen lattialle : D (Ei tullut edes muuten mieleen katsoa pukuhuoneiden cosplayensiapupakkia, joten siitä en voi kommentoida. Mistä voin kommentoida, on se että sunnuntaina pukuhuone oli aivan järkyttävässä kunnossa! Hei c'mon nyt ihmiset, roskien vieminen roskikseen ei pitäisi niin hankalaa olla!).

Sunnuntai alkoi pukuhässäkän jälkeen Atlaksen proppiluennolla - "Roinasta loistokuuten". Tulin paikalle 10 minuuttia myöhässä joten alku jäi näkemättä, mutta jos ei alussa ollut jotain hirveää tehotiivistystä, luento oli todella tynkä. Antoi kyllä aloittelijalle varmasti paljon inspiraatiota proppien rakennukseen, mutta näin jo monta proppia rakentaneena luento ei oikein antanut mitään. Tai no antoi, nimittäin katsauksen 3D mallinnukseen, mutta en usko että tämmöiselle peruscossarille siitä mitään hyötyä olisi. En nimittäin ihan heti ole rakentelemassa fullbody armoreita. (Saatika löydettyä motivaatiota opettelemaan 3D mallinnuksen piirtämistä).
Sitten oli vuorossa perinteinen "Suurin Pätijä!", josta olen muuten nähnyt jokaisen kisan! Ei oikeastaan mitään erikoista sanottavaa, käyneekö formaatti tylsäksi itselleni kun olen jokaisen niistä nähnyt, mutta silti ihan viihdyttävää settiä.Ja niin, itseäni pyydettin nettipukukisaan. Olin vähän hämilläni koska puku ei ollut mikään näyttävyyden multihuipentuma, mutta sanoin että mikä ettei. Pääsinkin siis sittenkin lavalle WCS fiaskon jälkeen, tosin vaan pyörähtämään. Ei mitään hajua mistä se johtui mutta ennen lavaa jännitti aivan hemmetisti! Siis tietysti itsellänikin on vielä aina pieni jännitys päällä, mutta tämä oli jotain ihan ihmeellistä. Mietinkin jo useaan otteeseen että miksi ihmeessä suostuin tähän - jalat meinasi pettää alta, kädet ei totellut ja huono olokin tuli. Mutta sitten kun pääsin lavalle niin kaikki oli ihanaa ja muistan miksi rakastan lavaa - se tunne! SE TUNNE. Kisaajat tietää mikä tunne.

Bäkkäri oli tosi hyvässä jamassa, kaikki ihmiset olivat tosi ihania ja pienet syötävät ja juotavat olivat parasta ikinä mitä bäkkäreillä olen nähnyt! Vesi on ihan jeesh, mutta itse en tykkää syödä mitään ennen lavaa, joten mehut ja jääteet antoivat mukavasti sokeria elimistöön. Meh likes, 10+ tästä!

© Tapio Matikainen
 Itse en valitettavasti nähnyt esityskisaa enkä missimittaria, mutta puheista ja netissä olevista videoista päätellen voin sanoa että huhhuh! Kaduttaa vähän että missasin tämän eeppisyyden multihuipentuman. Noh, aina ei voi voittaa!

Mietin että pitäisikö tähän väliin pistää vähän lavaneuvoja, mutta taidankin pistää ne sitten seuraavaan päivitykseen joten nyt päättäjäisiin!

Päättäjäiset. Oi päättäjäiset. Kaksi sanaa: mitä ihmettä. Voisin itseasiassa tähän väliin tunkea ensin muutaman sanasen teemapelistä. Viime vuonna mielestäni teemapeli oli oikein hauska ja näkyi conikuvassa todella hienosti - tänä vuonna se jäi tasolle "larpataan tosi awkwardisti kaikkissa isommissa ohjelmissa" Siis hei c'mon, jo ensimmäisen larpin kohdalla tuli semmoinen olo että eikö tää jo lopu. Mutta ei, se ei todellakaan loppunut. Sitä. Tuli. Joka. God. Damn. Ohjelmassa. Nyt hei oikeesti. Ketään ei kiinnosta järjestäjäporukan huono ja tylsä larppailu pitkiä pätkiä.

Ja siis suurin osa päättäjäisistä oli tätä larppailua. Aarrrgghh en kestä. Ja sitten oli niitä perus kiittelyitä, harmi vaan että juontaja ei muistanut tyyliin kenenkään nimiä. Ei conitean, ei WCS voittajien vaikka lapusta katsoi. Ja puheita ei oltu harjoiteltu yhtään koska joka ikisessä lauseessa oli jotain häikkää ja piti korjailla sanavalintoja ja HUHHUH.

Mutta yksi asia teki päättäjäisistä kaiken sen arvoiset. Kunniavieraan Sandy Petersenin puhe. Ei herranjumala se oli ihanaa kuunneltavaa. Jos missasitte sen, missasitte paljon. Just friking amazing.

Conien perinteinen meemihuutelu toi taas hienon lisäyksen coniin. Toivottavasti tätä jatketaan tulevaisuudessakin!Julistan tämän seuraavassakin Tracon päivityksessä, mutta Tracon jatkaa, kaikesta huonosta huolimatta, vuoden parhaimpana conina. Toivottavasti se on sitä seuraavanakin vuonna.

Stay cool!

~Hansku

7 kommenttia:

 1. AMV kisasta sen verran että oon samaa mieltä sun kanssa. Odotin että siellä olis joku video ollut sellanen missä naama menee OwO tai O_o mut täl kertaa ei oikee...
  Ja olin muuten yllättynyt ku olit sittenkin kisaamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että joku on samaa mieltä! Joo odottelin tuota ihan samaa, koska kaikissa aikasemmissa kisoissa useampikin teos on jättänyt sanattomaksi, mutta tässä kyseisessä kisassa ei ollut oikein mitään kirkasta tähteä.
   Hahah voin sanoa että niin olin minäkin : D Prrfftt jos olisin tajunnut että oot siellä bäkkärillä samaan aikaan, olisin tullut häiriköimään ja vaihtamaan pari sanaa, mutta aivot ei oikein rekisteröinyt tätä asiaa xD! Oli siulla muuten aivan sairaan hieno puku ja esitys! ~

   Poista
  2. Jännityksen alla omienkin aivojen kapasiteetti pienenee yllättävästi :'D

   Kiitos kehuista olin itsekin suoritukseeni tyytyväinen ^^

   Poista
 2. Eipä mitään seuranpidosta, oli kivaa saada seuraa narikkaankin! :D

  Huh, hyvä etten ole ainoa jonka mielestä ne larppaukset kävi välillä vaivaannuttavaksi. Avajaiset ja päättäjäiset jotenkin ymmärrän, mutta en sitä että sitä teemapeliä pitää tunkea cossikisaan, varsinkin kun vuorosanat ja muu tärkeä oli opettelematta. Eihän esimerkiksi Visual Questit ole olleet vaivaannuttavia kun ne on oikeasti aika hyvin näyteltyjä, mutta tämä... No, ehkä ensi vuonna sitten paremmin. 8'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis itsekkin katselen mielelläni pitkiä pätkiä hyviä lavalarppeja (niinkun esimerkiksi juuri Visual Questeja), niin oikeesti eeeiiiii tää oli jotain ihan kamalaa. Miksi tarvii larpata näin pitkään ja joka ohjelmassa jos ei oo aikaa harjoitella niitä kunnolla läpi! Lyhyt, ytimekäs, ja hyvin harjoiteltu ens vuonna jookooo? : D Se nähdään sitten ensi syyskuussa!

   Poista
 3. Juu, ulkomaalaisia videoita suomalaisessa kisassa... En tiedä oliko sitä nyt oikein ajateltu loppuun asti >__>

  Nuo siun puvut!! *__* Aivan upeita! Saeko-cossi <3 (anteksi, aivot tilttasi xD)

  -May "Shiymi" Averie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei kyllä taas oltu.. ehkä ens vuonna paremmin?

   Haa kiitos <3 : D Maltan tuskin odottaa että saan Master Samurai Jyubein päälleni sekä Saekon Rein kanssa BD

   (Pitänee kyllä mainita että siun videot olivat kisan parhaimmistoa. Ansaitut palkinnot! Toivottavasti nähdään siun teoksia kisoissa tulevaisuudessakin :3)

   Poista