.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Hurdelidur WIP (Illuan mekko)

Long time no see! Olin suunnitellut että tästä alkaa suuri WIP postauksien kausi Traconiin asti, mutta asia on vaan niin että EI OLE. Ei ole materiaali. Joo, en ole siis oikein saanut yhtään_mitään Jyubeille enkä Akenolle tehtyä (no okei jotain oon, mutta ei mitään raportoimisen arvoista :s). Mutta koneellani oli vanhat Illua WIP kuvat mitä en ehtinyt silloin Desuviikolla sattuneesta syystä spämmäillä, niin spämmäilen ne nyt sitten. Deal with it.

Ja niin näin randomisti, tein vihdoinkin Twitterin! Seurailkaan jos haluatte lukea erinnäisiä sufferointi/häröily juttuja miulta. : D


Ja niin, mikä ihme huomihuora kausi oikein kaikilla oli? Huhhuh, uskaltaakohan Traconiin enään lähteä Jyubei-minulla-ei-ole-housuja/hametta ja Akeno-minulla-on-hame-jolla-on-vaikeuksia-peittää-perse. Vastaushan on tietysti että totta kai uskaltaa, koska frankly, I won't give a slightest fuck what everybody else is thinking. Mun keho, mun puvut, saan käyttää mitä haluan.


Mutta asiaan! Mekosta ei tullut otettua yhtään kuvia alkuvaiheessa, suurimmaksi osaksi sen takia että sen ompeleminen oli sufferointia parhaimillaan. En osaa ommella hyvin istuvia vaatteita, saatika vuorittaa niitä. I smell failure

Mutta kyllä se jollain ihmeen taikavoimilla meni kasaan vuoren kanssa, tosin piti vähän tehdä kompromissejä, mutta ei se omaan silmääni kauhean pahalta näytä!

Eli kun olin saanut mekon sekä vuoren leikattua ja sivusaumat ommeltua, aloin toivekkaana kaavoittamaan aplikaatioita. Tässä vaiheessa ajattelin että tästä tulee tosi hieno kun kiinnitän päärmeellä sen vuoren päälikankaaseen sen jälkeen kun nuolet oli aplikoitu. Ja näin siinä kävi:


Eli rupesin piirtämään mekon kaavaan nuolia. Kaikki sujuu hyvin. Vielä.

Pikku fiksailuja, oli mukavaa leikata. Hahah..haaa..


Ja tadaa!

no voi vit..
Joo. Kuten näette, kaava oli liian pieni alaosaan. Hope is not lost ja jatkopalasta kehiin!

Joka näytti tältä.

Sain kaavan valmiiksi ja rupesin työstämään ensimmäistä kokeiluversiota. Ongelma oli vaan siinä että en oikein tiennyt että paljonko minun pitäisi pienentää helmaosaa, koska no, kaavat oli aika... mielenkiintoisia. (=sinnepäin) Joten monen tunnin kokeilujen ja säätämisen jälkeen päätin ommella ensiksi päärmeet, ja sitten aplikoida, vaikka se ilkeästi sitten väärällä puolella näkyykin.


mutta sitten...
Joo. Alkuperäinen kaava ja testiaplikaatio oli suunnilleen kaks kertaa liian iso. Fffffuuuuuu.

Joten uudet kaavat kehiin
Oli pakko aloittaa kohdasta 1 ja tehdä uudet kaavat sekä aplikaatiot. Oh well.


Ja ne onnistuivat kauniisti! Sopivat mekkoon kun nyrkki silmään. Ja sitten tuli vaihe ommellaan ne kiinni, ja neljän eri aplikaatiokokeilu version jälkeen päädyin siihen että ompelen ne hyvin tiheällä siksakilla reunoista kiinni. Ensiksi ompelin ne liian pienellä ommelleveydellä ja aplikaatio alkoikin joistain kohti alkaa failailemaan. No hammasta purren ompelin kaikkiin neljään aplikaatioon uudet reunat. Aplikaatiot voittivat lankamenekin Lukan housuihin verrattuna 100m:llä, eli total lankakulutus oli 800m. Huhhuh.

Kun olin saanut aplikaatiot paikoilleen, ompelin käsin tuollaiset.. reunakoristeet. Aahahaha ei persus kun vihaan käsillä ompelemista, niin noiden koristeiden ompelu oli hyvin... mielenkiintoista.


 Jos mietitte miksi ihmeessä reunassa on vaan toisella puolella valkoinen raita, se johtuu siitä että en vaan ollut ehtinyt tekemään toiselle puolella sitä vielä : D

Mekko tosiaan pysyi päälläni läpinäkyvien olkaimien avulla, jotka loppujen lopuksi liimasin kiinni kun omat virityssysteemit eivät toimineet XD Oh well better luck next time.

Niin, ja yksi juttu vielä. Tosiaankin olen todella laiska kaikkien silitysjuttujen kanssa, ja tämänkin mekon silitin tekovaiheessa vaan kerran. Ja se näkyi. Miulla on sellainen ihme juttu että ajattelen kokoajan että silitän koko homman hyvin kun se on valmis, ei nyt viitsi. Mutta kun se aika tuli että mekko pitäisi silittää, se ei tykännyt silitä. Mitä enemmän yritin silitellä aplikaatioita, sitä ryppyisemmäksi ne tulivat. En tiedä johtuuko se siitä että aplikoin ne niin että vuori oli siellä alla ja se liikutti osasia vai mitä, tai se että olen laiska perse enkä silitä mitään, mutta joo, ei näytä kauhean kivalta. JOTEN nyt lupaan että silittelen pukujani aina kun tunnen sille pienintäkään tarvetta, ja näin onkin jo tapahtunut kun Jyubein paidan raakiletta tein! Jesh Hansku taas opittiin jotain!

Ja jos haluatte, voitte käydä katsomassa miltä se mekko näytti päällä täällä ehkä 'hieman' vihasävytteissä sufferointipostauksessa: kliks

Eli joo, Illuasta saatte vielä kuulla hiha sekä peruukki WIP päivitysten verran! Mutta toisaalta voisin yrittää sitä ennen saada jotain Jyubeistä postailtavaa, joten stay tooned!

Stay cool!

~Hansku

Ps. Voimia kaikille jotka kamppailevat Animecon pukujensa kanssa! You can do it, I belive in you ~ (Ja itse jään kotiin itkemään kun en pääse ;_;)

4 kommenttia:

 1. Ooh hienot kuviot!! :'D
  Ja tiedän tunteen ku yrittää applikointeja silittää ja ne ryppyilevät ja vittuilevat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia : D

   Joo, ja noikin oli tollasia megamonimutkasia niin fffuuuuu ei oikein toimu :s better luck next time!

   Poista
 2. sun pitää sijottaa hyvään höyryttimeen, säästyt silitysahdistuksilta! http://www.rp-production.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahhh voi voi kun opiskelija budjetti ei 'ihan' veny tuommoisiin kapistuksiin x3 (olis kyl ihana ;_;) En ole vielä edes saumuria ostanut, asd :s Valitettavasti kukaan ei ole maksamassa miulle mun tavaroita (damn!), ja ykkösenä hankinnoissa on tällähetkellä uus tietokone x3 Ehkä ostan joskus 20 vuoden päästä hienon höyryttimen kun on rahaa!

   Poista