.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Vähän vielä Illuasta - Hihat

Tässä suihkun raikkaana kuuma kaakao kädessä voisin ottaa taukoa PewDiePie:n videoista ja päivitellä vähän blogia! Kuten otsikko kertookin, Illuasta päivitellään, taas, mutta Jyubeistä kun ei vielä saa mitään järkevää WIP postausta aikaan. Ei, ei se ole sitä mitä luulette, Jyubei on edistynyt aivan ihanaa tahtia, mutta mikään osa ei ole vielä oman WIP päivityksen arvoinen, enkä halua tehdä postausta jossa on vähän kaikkea mutta ei mitään järkevää pointtia. Joo, en osaa selittää järkevästi, mutta anygays.

Aivan, päätin muuten että en teekkään Jyubeita Assyille, koska en_halua_matkustaa Jyubein puvun osien kanssa. En vaan halua. Kymmenen pistettä ja papukaija merkki sille joka arvaa mikä vanha puku lähtee Assyille mukaan! : D (Helpottaakseni, ei, se ei ole Illua. Vaikkakin neidin haluan pistää kuntoon (=armoton uudelleen rakentaminen) ja kisailuttaa jossain. Jossain. Joskus. Siitä lisää Traconin jälkeen).

Eli siis itse asiaan, eli Illuan hihoihin. Eli piirsin kaavat, leikkasin hihanpalat kankaasta irti, ja aloin printtaamaan. Fun fact, en ole printannut sitten vuoden 2011 Bakaconin jälkeen. Koska Adiane. Fffuuu. Mutta nyt oli pakko koska case Illuan hihan sisäkuviot. Let the fun begin.

Eli, ensimmäinen puolikas meni niin että piirsin vaan vapaalla kädellä kuviot hihalle ja täydensin ne, ja sitten teippasin hihan ikkunaan ja piirsin peilikuvana ne toiselle puolelle.

Näin ikään. Kuten näette tuosta, kuviot eivät ole ihan yksivärisiä. Perusvärinä käytin jotain ruskean sävyistä miniatyyrimaalia x, joka loppui enkä voi siksi tarkistaa mitä se oli, mutta sitten tein tuommoisia valokohtia metallinsävyisellä Hashut Copper miniatyyri maalilla. Tämä saattaa jakaa mielipiteitä että onko se nyt sitten hieno metallilisäyksellä vai ei, mutta reffikuvassa printit olivat suhteellisen monisävyisiä, ja itse tykkäsin lopputuloksesta. Hater gonna hate ja silleen.Sitten toisen hihan vuoro, eli sama tekniikka, piirsin lyijärillä (joka btw kovuusasteeltaan 4H, ettei tullut liian tummaa) läpi kuvioiden äärirajat toiselle hihakankaalle.

Ja tässä vaiheessa maagisesti kuviot on maalattu, tukikangas silitetty molemmille printtikankaille sekä niiden päällyskankaille, ja hihat ommeltu kasaan.

Seuraavaksi oli aika alkaa väsäilemään hiha-armori hässäköitä, mutta ensin halusin vähän jykevöittää hihan reunaa. Eli rautalankaa kehiin vaan, ja who knew että hullut suunnitelmani ommellaan rautalanka paikoilleen ompelukoneella ilman paininjalkaa oikeasti toimisi. Enkä hajottanu kun yhen (!!!) neulan, joka on niin kun joku maailmanennätys multa koska hajotan ompelukone neuloja aivan tajuttomasti. Seriously, niitä menee joku 3 per puku. Prrrr. Olisin voinut tietysti ommella käsin vaikka blanket stitchillä hyvin näppärästi rautalankat kiinni hihaa, mutta vihaan käsin ompelemista. Joten no deal.
Jaaaa siihen sitten loppui kuvat, koska loppu tehtiin EC viikolla. Mutta jos katselette tätä kuvaa, voitte varmaankin päätellä miten loppu tehtiin. Lyhyesti, leikkaa - liimaa tekniikalla maalattuja softiksenosia reunoihin kiinni, ja päälle sitten ennen lähtöä sudittiin vernissaa, joka sai ihanan pinnan tuohon aikaan. Ei mitään hajua mistä johtui että maali tuppasi irtoilemaan softinkuvioiden 'kohokohdista', ja olisin pensseli kädessä korjailemassa niitä aika usein.

Äh ette te mitään mun krömöm todella upeasta selityksestä tajua saatika kaukaa otetusta kuvasta, joten kaivoin hihat esille ja nappasin parit kuvat (pahoittelen huonoa valoa, on jo aikas myöhä : D)
Hihat vaan jäi vähän liian lyhyiksi (ja olka-armorit liian pieniksi), niin suunnitteltu hihojen kiinnitysmetodi ei onnistunut. Miulla oli hieno idea, jonka toteutus valitettavasti sitten jäi EC aamuksi ja tadaa, en ehtinyt kokeilemaan sitä. Joten hihat saivat pysyä maagisilla taikavoimilla kiinni, jotka eivät siis tosiaan pitäneet niitä ylhäällä, kuten tästä näemme. OH WELL.

Jeps, tässähän tätä taas. Ensiviikon perjantaina matka siis käy Helsinkiin Assyille, mutta sitä ennen voisin kirjoitella lyhyen Finncon raportin tänne. Sitä odotellessa.

Stay cool!

~Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti