.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Finncon-Animecon

(Pahoittelen erityssuurta määrä typoja ja 'wtf mitä tääkin nyt tarkoitti' lauseita, onnistuin tulemaan kipeäksi Turussa joten olo on hieman sekava at the moment. Yrittäkää kestää.)

Luova otsikko, tiedän, mutta koska olen todella luova ihminen ja sillein, jätetään se nyt tuommoiseksi.


Joo elikkä Animeconissa (Kutsun sitä nyt tästä edes Animeconiksi, koska olen laiska enkä jaksa kirjoittaa Finncon-Animecon, ja toiseksi olin kyllä sitä Animeconin porukkaa siellä joten mennään nyt tolla) tuli edeltävä viikonloppu vietettyä. Olihan se ihan jeesh.
Koko pe-la yö meni siinä cossia tehdessä, ja se vielä valmistui bussissakin, ja viimeiset maalaukset tehtiin vielä cosplaypukuhuoneessa. Mutta nyt, lupaan että cossit tästäedes valmistuu ajoissa, koska haluan nukkua pe-la yöt, ja siksi olenkin jo aloittanut Traconin cossit.

Valmistuu!

Vöitä ja nuppineuloja. Hienoo

Peruukin foam core maalauksessa

Kuumaliima oli kovassa käytössä. Ja persikoita nomomo

Hame nurinpäin

Nomomomo ruokaa


Kuumaliima <3<3<3<3<3

Oli vähän kipee
Jossei Rimpun suosittelemia aloe vera laastareita ole, aloe vera geeli ajaa saman asian!

Turun yliopiston tilat toimivat mielestäni mainiosti, ei tullut mitään suurempia ruuhkia missään välissä. Ja myyntipöytien jakaminen neljään paikkaan oli mielestäni aivan mahtava veto! Myyntipöydillä tuppaa olemaan ruuhkaa jo pienimmissäkin coneissa.

Myyntipöytiä

Myyntipöytiä

Ja lisää myyntipöytiä

Ja vielä vähän lisää myyntipöytiä!Mutta niin, kuten varmaan tiedättekin osallistuin kisaan, ja kappas voittohan sieltä tuli. Voitto väliaikaisesti pehmitti ajatukseni kisasta, mutta koska olen vihainen bloggari, kirjoitan nyt rehellisen mielipiteen kisan kulusta. Ja voin sanoa, this ain't gonna be pretty. (Ja pahoittelen että minulla ei ole kuvia mistään, ja siinä häslingissä en ehtinyt ottamaan kuvia)

Cosplaykisan palkinnot. En valita mutta jonkilainen pysti olisi ollut kiva


Eli me Narun kanssa ilmouttauduttiin kisapaikalle siinä 10 aikaan, ja saimme tietää että suurin osa cosplaymammoista olivat peruneet, joten kaikki kisaajat olivat vähän oman onnensa nojassa. Hansku ei tajua miksi ilmottautua noinkin tärkeään tehtävään ja sitten ei tulla. Siis hei haloo ihmiset!

Saavuimme pukuhuoneisiin ja siellä tuli vähän semmoinen hei oikeasti fiilis. Ensinnäkin pukuhuoneet olivat aivan liian pieniä meille kisaajille, ja sen lisäksi ne olivat vielä yleisessä käytössä ja siellä ravasi kaiken maailman soittajia! Pukuhuoneen ainoan vessan lavuaari oli tukossa, ja sen vessan peilin lisäksi pukuhuoneessa oli vain sellainen kasvopeili. ...........RRRRRRRRRRAAAAAAAGGGEEEEEEEEEE. Siis hei oletteko kuullet kokovartalopeilistä?

Kisakuvat eli kuinka onnistun näyttämään ääliötä mahdollisimman monella tavalla

Mutta ei tässä vielä kaikki! En tutustunut lähemmin mitä kaikkea cosplayensiapu pakki sisälsi, mutta sen verran minkä sitä tutkiskelin niin siellä oli lankoja, yhdet sakset, liimaa, jesaria, ja särkylääkeitä. Langat olivat aivan randomin värisiä (ja niitä oli ehkä 2), ja en ainakaan havainnut neuloja. Jesari oli jees, mutta itse olisin tarvinnu cossiini läpinäkyvää teippiä, joten jouduin sitten kuumaliimaanaan. Meidän omalla kuumaliimalla, koska ainoa, siis AINOA liima mitä paketti sisälsi, oli Tiimarin nestemmäinen paperiliima.

Siis oikeasti. MITÄ HELVETTIÄ. Mitä ihmettä me tehdään jollain paperiliimalla?!?!?!?

Ainoa plussa oli että siellä oli niitä särkylääkkeitä. Ainoa asia mikä kisassa saa Hanskun hyväksynnän. Ja niin olihan siellä silityslauta sekä kaksi silitysrautaa. Mitä ihmettä me kahdella silitysraudalla ja yhdellä laudalla. Ei olisi varmaan ylitsepääsemätön este lainata jostain toista lautaa.

Deeerrpppppppppp

Sen jälkeen kun pukuhuoneista oli päästy pois, kävimme kuvauttamassa itsemme sekä tuomaroinnissa. Kuvauspiste oli ihan hyvässä paikassa, mutta tuomarointi oli siinä ihan vieressä, mikä aiheutti jonoissa sekaannusta ja yleistä ruuhkaa. Tuomaroinnin olisi helposti voinnut siirtää jonnekkin muualle että tilanteeseen olisi saatu vähän jotain selkeyttä. Tuomareissa minulla ei ole sen suurempaa valittamista, henkilöissä olisi voinut olla parantamisen varaa, mutta toisaalta olisi voinut mennä helposti huonompaan suuntaan. Keskitasoa sanoisin minä.

Mutta siitä valitan että tuomarit istuivat kiltisti pöydän takana eivätkä tulleet tutkimaan pukua yhtään sen lähempää, kuten esim Nekossa tehtiin. Pieniä yksityiskohtia ja sen semmoista ei näe kun ihan läheltä.

Miksen näyttäny noissa kisakuvissa esim tältä...


Tuomaroinnin ja kuvaamisen jälkeen jouduimme lähtemään käymään vielä pukuhuoneessa, koska kiireessä olimme joutuneet jättämään kaikki tavarat leviälleen. Kun palasimme siivousreissultamme, kaikki kisaajat sun muut tyypit olivat kadonneet jonnekkin ja katsojat olivat jo jonossa. Ja meillä ei ollut siis mitään hajua missä backstage oli. Joten kävimme kysymässä kuvauspisteeltä, he ohjasivat meidät infoon. Infossa ei ollut mitään hajua mihin kisaajien pitää mennä, mutta onneksi kaksi JV:tä tuli ja pelasti meidän päivämme. Hauskaa että JV:t tiesivät mihin meidän piti mennä mutta cosplayinfopiste ei.

Naama ja hame vammaa


Pääsimme vihdoin 'backstagelle', eli saliin missä kisa pidettiin. Siinä sitten jotain yritettiin säätää, mutta se jäi pitkälti yrityksen tasolle. Ryhmäkisaajista otettiin kuvat lavalla, ja meitä yritettiin järjestää numerojärjestykseen sivukatsomon tuoleille. Jotenkin ihmeen kaupalla pääsimme numerojärjestykseen puolen tunnin säädön jälkeen, ja katsojat päästettiin sisään. Siinä vaiheessa tuli semmonen, hei hetkinen, eikö noita konserttiromuja siirretä pois tuolta lavalta. Eipä siirretty. Kisaajille oli lavan edessä ehkä 1/5 lavan syvyydestä käytössä, ja sivuilla oli vähän tilaa mistä pääsi sinne eteen. Yksilökisaajia se ei haitannut suuremmin paitsi kaikki ihme johdot mitä oli lavalla, paitsi tietysti tilan esteettisyyden puolesta, mutta voi herranjumala ryhmäkisaajia. Olisin ehkä saanut jonkun itkupotkuraivarin jos olisin ryhmäkisannut ja olisin nähnyt sen lavan. Hansku tuntee sympatiaa ! All my love for you ~ Hienosti selviydyitte.

Tiivistän cosplaykisan nyt kokonaisuudessa yhteen kuvaan:Niin ja ilmeisesti JV:t tai jotkut henkilöt olivat sanoneet osalle katsojista että saliin ei enään mahdu, vaikka keskikatsomosta oli varmaan puolet tyhjillään, ja sivukatsomoillekkin olisi vielä mahtunut. Hei jes taas.


En olisi kuvitellut ikinä sanovani tätä, mutta mielestä Finncon toi tapahtumaan oman kivan lisäyksen. Älkää ymmärtäkö väärin, mielestäni näiden kahden eroaminen on parasta mitä niillä on tapahtunut/ tulee tapahtumaan.

Opettakaa mua piirtään noin <3

Ohjelmaa oli meille vähänlaisesti, mutta kyllä sieltä jotain löytyi.


Yaoiluento oli sellanen perus, mutta Yowanella oli kyllä todella vähän sanottavaa, että ilman yleisön aktiivisuutta ja syvällisiä pohdintoja luento olisi jäännyt TODELLA tyngäksi.Yowane suositteli. Hansku allekirjoittaa noista kolme.Animeconin perilliset oli ihan jeesh, mutta se olisi kyllä tarvinnut ainakin toisen 45min aikaa.Gaala oli lyhyt palkintojenjako tilaisuus, joka oli tavallaan aika turha koska päättäjäisiin ei jäänyt paljon mitään. Ilona kyselikin että milloin saadaan voittajien kuvat esille, niin vastaus on että Animecon 2011:sta!
Sitä en kyllä tajunnut että molemmista sarjoista palkittiin vain paras, ja sitten kokeneiden sarjassa jaettiin vielä 4 kunniamainintaa.
Juontajien huono alkuläppä
Videotykki sensuroi aika tehokkaasti, mutta kuvia!


Päätäjäiset olivat ehkä maailman turhin juttu ikinä, koska ei siellä muuta kun kiitelty ja heitettiin huonoa läppää ja luovutettiin valta seuraaville Animeconin ja Finnconin pääjärjestäjille.


Aivan. Koko paska laadukas tilaisuus myöhästyi 15 minuuttia koska jotkut eivät olleet tajunneet tyhjentää tilaa jota käytettiin myyntisalina päättäjäisiä varten.

Jonotusta...
Osallistujamäärä oli huikea


Puhujien huonoa läppää


Eipä mulla sitten kai muuta sanottavaa ole. Loppuun pistän kaikkia random häröilyjä ja stalkkerikuvia.

Turku - Hesen luvattu maa

Moogle vallotti nojatuolin

Sunnuntain lounaamme!

Sokos hotelli <3

Naru lagaa

Olemme siistejä ihmisiä


3D DS! Hakkasin kaikki Dead or Alivessa .DPelihuone

Lisää pelihuonetta


Random FFFigttia
Lisää random FFFigttia


Ja vielä vähän lisää

Lounastamme conissa

IMAO

Hansku Turun bussiasemalla. Kokista ! <3Stay cool!


~Hansku

2 kommenttia:

  1. Voi jösses tuo säätö kuulostaa vallan "ihanalta". :/ Onnea kumminkin ykkössijasta!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, se oli todella mahtavaa. Ehkä huonoiten järjestetty kisa missä olen ikinä ollut. Ei niitä kisoja ole pakko järjestää jos ei siihen kykene kunnolla (tai edes puolikunnolla, tämä säätö oli jo ihan naurettavaa) .-.

    Mutta kiitoksia!

    VastaaPoista