.

torstai 13. marraskuuta 2014

Tomoe Mami - Uusien vesien kokeilua 1/2 - Muottien tekoa

Hei! Eli jos tämä on ainoa some jossa minua seuraatte seuraava tulee uutena tietona, teen Desucon Frostbiteen Mamin Madokaryhmäämme!


Mamia varten päätin kokeilla uusia juttua, eli silikonimuotin tekemistä ja hartsin valamista. Iikks.. Teen myöhemmin varmaan jonkun part 3 näille kun alan tajuamaan tätä juttua paremmin, tämä kun oli aika räpellyskokeilua. Joten älkää ottako turhan vakavasti tätä ja jos on jotain vinkkeja minulle niin heittäkää ne tuonne kommenttiboksiin!


Ensiksi piti tehdä alusta mihin kivi menisi, eli toi kukkajuttu Mamin päässä. Kaikki kuvat on itseasiassa ensimmäisestä häkkyrästä jonka heitin menemään ja tein uuden koska siitä tuli liian iso enkä saanut enään pienennettyä sitä. Mutta tein kaikki aivan täysin samanlailla, lyhyemmillä terälehdillä vaan.


Ensin siis pyörittelin tasaista tankoa worblan jämistä, worblassa on se hyvä puoli että melkein mitään ei mene hukkaan vaan kaikki ihmeellisen muotoisen jämäpalat voi käyttää tämmöiseen tiiviiseen kappaleeseen.


Koiransyömät iskän vanhat nahkahanskat olivat pelastus tässä hommassa, pystyin lämmittämään worblan aivan tulikuumasti ja sitten pyörittelemään hanskojen kanssa, tuli paljon parempia pyörylöitä kun vähän kylmemmistä paljain käsin pyöritetyistä.Päät lämmitin ja littasin lempparityökalulla worblan kanssa, tuollaisella savi muovailulastalla.Värejä testailin.
Sitten tämä lensi roskiin ja uutta tilalle.

Nyt muottien ihmeellisen maailmaan.

Akryylimassa
Iskällä oli akryylimassaa mitä ensiksi kokeilin muottien tekemiseen. Se ei onnistunut olleenkaan. Massasta tuli murenevaa ja se ei oikein kuivunut ollenkaan. Eikä se joustanut. Byhyy, huonoa oli, rautakauppaan ostamaan silikonia.

Ostin ihan tavallista silikonia (ja tässä tarkkana, silikonien kanssa myydään tuota akryylimassaa joka on halvempaa, olkaa siis tarkkoja ettette osta sitä!) ja käytin sen kanssa perunajauhoja, mutta tutoriaaleissa mitä katsoin netistä käskettiin käyttämään maissitärkkelystä ja perunajauhot olivat lähimpänä sitä mitä kaapista löytyi. Koitin myös ihan venhäjauhoja, mutta ne eivät tykänneet olleenkaan sekoittua silikonin kanssa. Pitää ehkä joskus ostaa maissitärkkelystä ja kokeilla minkälaisia muotteja sillä tulee.

Silikoni
Näiden kanssa tarvitsette myös tuollaisen pyssyasian, jonka minä sain akryylimassojen kanssa ilmaiseksi mutta kun niitä katselin kaupassa niin halvin taisi olla jotain neljän euron luokkaa, joten ei kamalan juuri sijoitus ole!

Sitten tietysti tarvitsette kappaleen mistä teette muotin. Oh goodness...


Tein tämän kappaleen ihan das-massasta ja fucking hell siinä meni ikuisuus. Parisen viikkoa hioin, lisäsin massaa, hion, lisäsin massaa yms. Tuollaisen muodon saaminen oli ihan mahdotonta ja argghh. Näen tästä vieläkin unia että tuollaisia kappaleita on valmiina :D


Sitten sekoittelin silikonin ja perunajauhon (hanskojen kanssa, vaikka tuo ei kamalan myrkyllistä ole niin tarttuu kaikkeen ihan hulluna eikä oikein lähde kunnolla pois) ja painoin kappaleen muottimassaan ja annoin kuivua 12 tuntia.


Tein tuota massaa ihan kamalasti kun en oikein tiennyt paljon sitä menee. Tiestysti olin tehnyt testisatseja todella pienillä määrillä mutta en osannut arvioida paljon sitä menee tuollaiseen kappaleeseen.


Kappaletta en päällystänyt millään koska ajattelin että jos hartsijutut menee ihan perseelleen, käytän sitten ihan massakappaletta lopullisena kappaleena. Virhe...


Ensinnäkin, kun otin sen muotista, se hajosi. Varmaankin siksi että siitä oli 10 miljardia ohutta erillistä kerrosta massaa sen takia kun piti sitä kokoajan lisätä siihen että saisin symmetrisen siitä.

Toiseksi, muotista tuli vähän rosoinen joka näkyi sille hartseissa. Tuosta alkuperäisestä kappaleesta olisi pitänyt tehdä niin sileä kun mahdollisia, ja hiottu das-massa pinta kun ei sitä ollut. Oh well.


Venyvä, kestävä muotti saattiin kumminkin aikaiseksi. Ja halpa kun makkara! Jee!

Hartsikokeiluistani teen sitten oman päivityksen kun tälläkin alkaa jo pituutta.

Stay cool!

~Hansku


5 kommenttia:

 1. Uuuu kiinostavaa! :D
  Joskus itsekki haluan kokeilla tämmöistä muottien tekoa yms. Tosiaan pelottaa että se menis päin perseelle... xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä kyseessä niin halvat materiaalit että ei haittaisi vaikka menisi perseelleen ::D Ongelma tulee hartsissa, se kama kun on oikeesti tosi myrkyllistä...x.x

   Poista
 2. Minkälaista tuo das massa on, onko se siis hirveän huokoita vai voiko sitä käyttää joissain kestävyyttä vaativissa osissa myös? Itse käytän aina cernittiä muottien tekemiseen koska niistä tulee tosi kestäviä mutta on vaan tosi kallista pistää aina yhteen muotti kappaleeseen niin paljon cernittiä > _ <.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samanlaista kun kaikki muutkin ilmakuivuvat massat, tykkään dassista vaan sen takia että se tuoksuu jännältä ::D Cernitistä/fimosta en tykkää kun jälkikäsittely mahdollisuudet on niin huonot x.x Niin siis teet muotit cernitistä vai käytät master kappaleena cernittiä?

   Poista
  2. teen siis muotit oomoo 25 nimisestä silikonista ja sen kappaleen minkä avulla ne teen on tehty cernitistä eli juurikin se master kappale :)

   Poista