.

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Tracon 9 - Sunnuntai - "Ai saatanan saatana"

Unta oli alla noin viitisen tuntia kun piti herätä, mutta Millalta oli tullut viesti että hänellä on vähän jutut levällään ja huono olo valvotun yön takia. Oh shit ajattelin minä, se oli sitten tässä. Menin takaisin nukkumaan.

Tunti myöhemmin tuli uusia viestejä implikoiden että mentäisiin kisailemaan. Olin nukkunut bussin yli ja seuraava, ainoa jolla edes ehtisin mukaan kisaamaan lähtisi 20 minuutin päästä. Onneksi olin pakannut kaikki tavarat ja valmiiksi joten äkkiä kaikki mukaan ja menoksi. Amanda oli meillä yötä ja meidän kontolla oli sermin raahaus keskustaan joka oli lievästi sanottuna tuskaista. Mutta selvittiin.

Päästiin conipaikalle ja meillä oli 20 minuuttia lavaharjoituksiin. Kumpikaan ei ollut edes ehtinyt meikata joten tuli vähän tuli perseen alle fiilis.

Ei oltu edes saatu meikkejä naamaan kun meidän lavaharjotusten aika oli. Siinä sitten äkkiä jotain puvun osia päälle ja loppuja kiskottiin päälle rappusissa.

Kaikki pukukuvat on ottanut Katariina Ihalainen!
Lavaharjoituksen menivät ihan päin persettä. Panikoin ihan liikaa siitä ettei mulla olis aikaa vaihtaa tohtorin asua pois, ja loppujen lopuksi olin vaihtanut sen ennen kun itse vaatteidenvaihto musiikki alkoi. Plöääggh.

Sitten kun lavaharkat oli ohi, iski jonkinmoinen helpotus siitä että nyt saisi laittaa kaiken valmiiksi ihan rauhassa.

Ainiin. Unohtuiko jotain?

Meitä tultiin kysymään kuvauksiin ja kerrottiin että kuvauspiste menisi kiinni muutaman minuutin päästä. Fffuuuuuu. Taas äkkiä pukuja raivokkaasti päälle ja jonkinnäköisenä kuvauksiin.

No, kuvat oli otettu nyt saisi oikeasti rauhoittua koska kisan alkamiseen oli ainakin neljä tuntia. Saimme rauhassa parsia Millan pukua kasaan ja vähän ottaa syvään henkeä.


Kolme tuntia myöhemmin meidän saapumisesta olimme vihdoin valmiita lähtemään bäkkäriltä. Halusin conikansan joukkoon näyttämään pukuani johon olin käyttänyt kolme kuukautta raivokasta työskentelyä.

Tässä vaiheessa mulla oli ollut peruukki tunnin-pari päässä. Peruukki on älyttömän painava, ja paino keskittyy juuri tuohon yhteen kohtaan.

Yritin kiristellä hammasta ja just suck it up. Voin sanoa että en muista milloin mua olisi oikeasti sattunut noin paljon. Harrastan jonkinverran kehonmuokkausta mutta se ei ole mitään verrattuna tuohon peruukkikipuun. Oltuani conikansan keskuudessa noin 10 minuuttia ja kipukyyneleiden kostutaessa silmäni, oli pakko luovuttaa. Pistäisin puvun takaisin just ennen kisaan ja nyt hengaan niissä samaisissa yövaatteissa millä olin aamulla kotoa lähtenyt.

Palasin bäkkärille ottamaan peruukkia pois. Katsastin päänahkaani ja mietin että ompa jännää punoitusta, vähän tuollaista... rusehtavaa.

You see where it this going?

Holy motherfucking shit, päänahkani vuotaa verta. Ei mitenkään suihkuna pulputen, mutta kumminkin. Olin stailannut hiukseni pincurleilla, että peruukki ylipäätänsä edes pysyisi päässäni, ja ilmeisesti peruukki oli vetänyt hiusta niin lujaa että päänahasta tuli verta. Fun times. Not.


Pääsin tuskistani, tai no kyllä se ilman peruukkia silti sattui paljon, mutta ainakin kivun aiheuttaja oli poissa. Siinä sitten hengailtiin kisaan asti.

Kisa lähestyi ja palasin bäkkärille laittamaan pukua päälleni, kuitenkaan ilman peruukkia. Peruukki laitettaisiin päähäni juuri ennen meidän vuoroa.

It was showtime. NCC kisa meni nopeasti ohi ja me oltiin toinen esityskisasta vuorossa, joten ei siellä bäkkärillä montaa minuuttia tarvinnut panikoida.


Kaikki meni esityksessä hyvin kunnes pääsin sermin taakse. Millan aseet oli aseltu väärin, joten jouduin siirtämään niitä. Ei siinä mitään mutta kun tuo tohtorin puku ei meinannut millään lähteä päältä. Paniikki iski. Sain kumminkin jotenkin tehtyä kaiken siinä kymmenessä sekunnissa mitä oltiin mulla varattu aikaa.

 

Loppuskitistä en sitten oikein muista mitään. Jotain me siellä heiluttiin.

Oli ihanaa kun juttu oli ohi ja sai vaan istua rauhassa kattelessa muiden skittejä. Olen ihan täysi käsi esitysten kanssa, mulla ei siis ole minkäälaista lavakarismaa tai näyttelijän taitoja. Ja tämä oli Millan ensimmäinen esitys. Joten en yhtään tiennyt palkittaisiinko meidän yli vuoden suunnittelu ja 3 kuukauden työskentely. Melkein kusin housuuni. Jos mulla olis ollut housut silloin.


Palkintojen jako tuli ja sweet lord halleluja saatiin kolmas sija. Enpä muista milloin olisin ollut noin iloinen ja tyytyväinen. Olen tosi, tosi, epävarma esityksistäni ja tuntuu hyvältä kun pääsee palkintosijalle ihan pelkän esityksen perusteella. Hyvä me, jee!

Hurray to Panda-sama! Panda-sama did it!
Esitys löysi myös tiensä Youtuben maailmaan. Meidän esitys alkaa videolta kohdasta 3:31


Nyt kun tuota katsoo niin ei härregyyd. Huomaa niin selkeästi mitä kohtia oikeasti harjoiteltiin ja mitkä kohdat jäivät vähän vähemmällä harjoitukselle, ja ne kohdat jota ei pystytty meidän resursseilla harjoittelemaan ollenkaan. Siitä huomaa myös kuinka en ehtinyt vaihtaa vaatteita ajoissa ja myöhästyin siitä kohdasta milloin Millan piti huomata mut. Onneks en paljolla, mutta silti.

Odotamme innolla tuomaripalautetta koska haluamme kehittyä! Haluamme tietää oikeasti juttunsa osaavilta tyypeiltä mitä mieltä he olivat. Tuomaripalaute minun mielestä on kisoissa aina se paras osuus.


Sitten kisan jälkeen alkoi painavan sermin meille takaisin raahaaminen kisapäivän jälkeen. Oh joy.

Mutta että tämmöinen Tracon. Seuraavaksi päivittelen kaikki rästipäivitykset pois ja alan tekemään uusia pukua. Seuraava coni minulla ompi sitten Desucon Frostbite joten odotan todella innolla, koska tämä vuoden Frosti oli ehdottomasti paras coni koko vuonna. Lähelle pääsi Cosvision joka vie toisen sijan.

Stay cool!

~Hansku

6 kommenttia:

 1. Huh, hirveetä kiirettä ja tuskaa! D: Onneks sentään sujui homma (ainaki jotenkuten..?) ja saitte jopa palkintosijan! Onnea!

  En tienytkään että peruukki voi aiheuttaa verenvuotoo.. :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkuten joo, kunnialla loppuun ja sillein ::D

   Joo en mäkään kunnes koin sen. En suosittele, 0/5

   Poista
 2. cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä eiku...
  Auts! Toi ei enää kuulosta mitenkään hauskalta :(
  Huomasin lauantaina kun nähtiin että normal Hansku is not normal mutta jos näin paljon on ollut meininkiä niin ei ihme > _ <
  onneksi kova työ kuitenkin tuotti tulosta, pidin tuosta teidän esityksestä vaikka viimeisiltä riveiltä ei kaikkea ihan nähnykkään : 3
  Onnea! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin eiku ::D
   Joo oli kyl varmaan fyysisesti ja henkisesti raskaimmista coneista niinkun ikinä.. x.x Aina se on se Tracon missä menee jotain plörinäks, enemmän tai vähemmän. Plööäh.
   Jee, hyvä että joku tykkäs ::D Aika kamalahan se oli mutta olen silti tyytyväinen meiän suoritukseen! Kiitos :3

   Poista
 3. Harmi että sun Traconi oli aikamoista paniikki/kiire/tuska/ärsyttystä. Toki hieno että sait jotaki hyvää conista myös ulos ja onnea muuten tuosta sijoutuksesta! :)

  Autch...! Tuo peruukkikohta ei kuulosta mukavalta yhtään! D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu että Traconit ei sitten oo ikinä menny putkeen... Jotenkin se on aina se vuoden con jossa menee kaikki mahdollinen pieleen ::D Kiitos! :3

   Joo, en suosittele kokeilemaan DD:

   Poista