.

torstai 3. heinäkuuta 2014

Desucon 1/3 - dem desucon

En ole ollut yhtään kirjoitusfiiliksellä joten en ole edes yrittänyt kirjoittaa tätä tekstiä. Kirjoitan sen takia koska se on hauskaa, eikä siitä mielestäni pitäisi tehdä mitään pakkopullaa. Mutta tässä tämä vihdonkin on, tiedän että jotkut on sitä odotellu hampaat irvessä. (sinä, Annu :D)

--


Desun matka alkoi perjantai iltapäivällä ja perjantai kului lähinnä Raichun tekemiseen, syömiseen ja nukkumiseen, en nimittäin edes päässyt käymään conissa. Sainpa ainakin pitkät yöunet lauantaina varten.


Lauantaina sitten uusi päivä ja se katastrofi nimeltä Shura. Kirjoittelen Shurasta kaiken seuraavassa päivityksessä.

Puvut päällä saavuttiin coniin ja oh hot damn oli kuuma. Vihdoinkin oli joku hyvä syy ostaa Metsähallissa myytäviä slushieita, nuo ihanuudet pelasti conini, ahh niin hyviä.

Jonkun ajan häröilyn jälkeen oli aika siirtyä bäkkärille, itselläni nimittäin alkoi Hall Cosplayn tuomarointi!

Me ihanat tuomarit, Shewon, minä ja Yumi :D
Kuva: Nyymix
Tuomarointi oli ihan yli-ihanaa, pääsin kääntelemään saumoja ja hipelöimään kaikkien mahtavien kisaajien pukuja. Yritin olla mahdollisimman rento ja herpderp, ja ilmeisesti se onnistui kun olen juuri tuomaroinnista kuullut hyvää palautetta että se oli juurikin rento mitä itse ainakin hain. Jeejee!


Naurahdin vähän skenen tuomarointikeskustelulle, koska siellä oli aika hurjia väitteitä. Ei, en ollut kenenkään kisaajan kaveri ja en edes tiennyt voittajien sarjoja ja perustin oman tuomarointini tasan siihen että kellä on parhaiten tehty puku.

Herppis derppis :3 <3
Kuva: Nyymix
Olin harmissani kun Euro Cosplayssa oli niin vähän osallistujia, mutta silleppä ei mahda mitään. Lauantain juontajasta tykkäsin kovasti, lyhyt, ytimekäs, ja kaikkien ymmärrettävissä olevat hauskat vitsit. Jeejee!


Lauantaina käytiin vielä iltabileissä mutta mua oikeesti alkoi väsyttämään niin paljon että piti lähtee sieltä nukkumaan. Meinasin oikeesti nukahtaa matkalle, en tajua mikä muhun iski x_x


Sunnuntai meni sitten rennosti ja lagitellen kun ei ollut mitään pakollista ohjelmaa.


AMV-kisa oli perus Desucon tasoista settiä, kivoja videoita. Taitaa olla jätkät masteroinu vihdoinkin tuon äänenvoimakkuuden, oli taas mukavalla kovuudella!


Esityskisaa ei oltu kyllä osallistujamäärällä pilattu, mutta voin kyllä sanoa nauttineeni jokaisesta esityksestä. Hyvää työtä Hermannit.

Esityskisan juontajasta en kyllä tykännyt yhtään. Juonto oli pakottamalla pakotettu kun sitä ilmeisesti piti pidentää. Vitsit oli tyhmiä, mukamas hauskoja jostain ihme tosi hienoista bileistä, ja kisaajien "pantsut" olivat vaan outo idea. En keksi mitään hyvää sanottavaa.


Conin jälkeen jäin ensimmäistä kertaa kaatajaisiin, ja kivaa oli! Tutustuin jopa pitkästä aikaa uusiin ihmisiin, ja lonkero oli hyvää. Namanm.


Seuraavissa päivityksissä höpöttelen sitten vähän Desuconin puvuistani!

Stay cool!

~Hansku

4 kommenttia:

 1. Harmi ettet pitänyt juonnosta, ajattelin kokeilla jotain uutta koska itse en pidä niistä apaattisista juonnoista missä ei ole mitään persoonallista. Onko mitään ideoita siitä, missä voin yrittää parantaa taitojani, jotta juontoni olisivat tulevaisuudessa miellyttävämpiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten tässä koko jutussa häiritsee sinun suhtautuminen. Et oikein osaa ottaa kritiikkiä vastaan vaan vaadit kaikilta asiaan kommentoivilta tuomaripalautteen mittaista rakentavaa palautetta. Sitä voi ihmisiltä pyytää mutta et voi olettaa että jokainen maailmassa pystyy siihen. Koin antavani blogitekstissä jo riittävän perusteen (esim. outous), mutta blogini desuteksti ei mielestäni ole mikään paikka pitkälle palautteelle kaikelle mistä en pitänyt ja mistä pidin.

   Tässä asiassa kehottaisin vähän rauhoittumaan. Olen minäkin luonut jotain aivan järkyttävää settiä (en implikoi että juontosi olisi ollu "järkyttävää settiä"), mutta en ottanut siitä liikaa itseeni vaikka huonoa kommenttia tulikin. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja shit happens.

   Juontoa ei kannata lähteä siltä kannalta tekemään että taidanpas tehdä tästä mahdollisimman pitkän, koska jos sitä juttua ei oikeasti ole kauheasti, juonto vaan tylsistyttää katsojia ja toistaa itseään. Lyhyt on kaunis, siksi itsekkään en tee yli puolentoista minuutin pituisia skittejä. Ei minulla vaan riitä asiaa niin pitkäksi aikaa. Parempi että yleisö haluaa lisää, you know?

   Poista
 2. Herppis derppis, ihania kuvia. :D Mutta kehottaisin aika painokkaasti, että kuvissa pitäisi aina ilmaista se, kuka sen on ottanut. Tyypillisesti kuvien käyttämisen ehto on se, että kuvaaja aina mainitaan kuvan käyttämisen yhteydessä. Ja olisi se muutenkin kohteliasta. :> Ihan vaan vaikka "Kuva: Kuvaajan nimi" kuvatekstinä riittää. :> Tiedän, että tiedät itsekin, mutta ajattelin mainita, koska no.

  VastaaPoista