.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Saber Lily + Cosplay Gaala 2012

Voisin nyt vihdoinkin Saber Lilyn shootanneena puhua vähän Cosplay Gaalasta ja Saber Lilystä.
Kuvat otti ihana Ilse jos ei erikseen mainita! (Ja itse muokkasin)Eli tosiaan lähdin Gaalaan ensimmäistä kertaa ikinä, ja hauskaa oli! Gaalahan on suurinpiirtein pelkkää cosplaykisaa ja itseäni on aina kiinnostanut kokeilla toimiiko tämä konsepti miten. Kuten viime vuonnakin Gaalaa vaivasi vähän kävijäkato, ehkä ihmisiä ei kiinnosta enään? Jos itse en olisi kisaajana niin en luultavasti olisi raahautunut paikalle.

Mutta näin kisaajan näkökulmasta tapahtuma oli jokseenkin onnistunut! Jokseenkin, mitä nyt informaatiokatkoksia tuli (mutta niitä selviteltiin todella tehokkaasti), ja Gloria on paikkana vähän... ilkeä. Pienet tilat, lavalle pääsee vain portaiden kautta joista kaikki on tosi jyrkkiä ja kapeita, ja bäkkäritiloissa tuli "vähän" ahdasta, varsinkin pukkarissa jossa oli aivan tajuttoman kuuma o.o Itse lavasta tykkäsin, mielestäni juuri mukavan kokoinen.


Kaikki kisaajat ja muut ihmiset olivat todella ihania, oli tosi kiva jutella kaikille! Ja kaikissa kategorioissa oli aivan tajuttoman tasaista, en ole varmaan nähnytkään kisaa missä kaikki ovat oikeesti tosi hyviä, varsinkin aloittelijoissa mutta se johtunee siitä että "aloittelija" tarkoitti sellaista henkilöä joka ei ole kisannut, mitä taas muissa kisoissa aloittelija on henkilö joka on tehnyt vaan kolme cosplaypukua eikä voittanut palkintoja. Itse tykkään Gaalan aloittelijat kategoriasta näääääääääääääääääääääääin paljon enemmän kun tuosta toisesta, koska kuten viime Traconissa näimme ei ole kamalasti henkilöitä jotka ovat tehneet niin vähän pukuja ja haluavat kisaamaan. Nyt ne jotka ovat ehkä halunneet mennä kisaamaan mutta eivät ole uskaltaneet koska joutuisivat pro kategoriaan pääsivät kisaamaan, ja toivoisin että tämmöinen aloittelija kategoria jossain conissa vielä olisi ;_;


Eipä itse Gaalasta muuta? En ottanut_yhtään kuvaa koska juoksin paikasta toiseen tai olin bäkkärillä tai hoidin jotain asioita koko ajan, ei ollut oikein hyvää hetkeä milloin olisin voinut olla kamera kädessä. Joten nyt voisin kertoilla vähän Saber Lilyn seikkailuista!


Tosiaan kuten toisessa Saber Lily WIP päivityksessä kerroin, vaihdoin siis tuon "perus" Saber Lilyn tuohon armorittomaan Golden Caliburn versioon. Ajattelin että hoho helppo pukuhan tämä on ja se tulee valmistumaan todella ajoissa. BBBZZZ väärin, puku oli kaikkea muuta kun helppo vaikka näyttääkin suhteellisen yksinkertaiselta. En oikeasti tajua miten tuota oli niin vaikea tehdä! Ja ajoissa valmistuminen?

Päivä ennen Gaalaa. Kaikki oli ihanaa :3

La-Su yö noin kello 2:45. Kaikki ei ollutkaan enään niin ihanaa

Joo. Ajattelin että huotran kasaan pistäminen ja maalaus tapahtuisi käden käänteessä! Ööh ei. Sen jälkeen kun olin tehnyt intensiivisen allnighterin huotran kanssa, jouduin siitä pistämään piilarit väsyneisiin silmiin ja maalaamaan loput junassa. Hint: ei kantsii. En oikeasti nähnyt_yhtään_mitään ja maalasin käytännössä sokkona. Ihme ja kumma ei siitä kamalan kauhea tullut! (tosin en tietty sit saanu lakattua sitä :( )


Juuri ennen tuomarointia pää tyhjeni ihan täysin. Unohdin kaiken mitä puvusta piti kertoa enkä saanut millään niitä takaisin mieleeni. Päätin että ihan sama, meen nyt sinne ja kerron mitä mieleen tulee. Ja muistaakseni kerroin kaiken mitä pitikin, jee! (Btw, saako nyt luetella ne kaikki osat mitkä puvussa on pielessä ja missä mentiin aidan alta? : D Hanskat, yläosa, yläosan trimmi, luut, huotra muoto yms....derp). WIP päivitysten tekemistä kisapuvuista olen miettinyt enemmänkin ja voisin kertoa oman kantani tähän asiaan ehkä joskus blogitekstin muodossa? Hmm, kanske.

  © Kyuu Eturautti
Tosiaan. Se kisaesitys. Ongelmaksi muodostui alkujaanki se, mitä Type-MOON wiki kertoo Saber Lilystä:

She has no background information within unlimited codes or other side materials

A...haaa. Itse kun näen Saber Lilyn eri henkilönä kun Saberin,vaikka se periaatteessa sitä ei ole, vain ylimääräinen design. Toisaalta Saber Lily kuvaillaan wikissä ihan erinlaisena kun itse Saber, joten tälle ajattelulleni on jotain perää.

Tosiaan kun aloin rakentamaan skittiä nousi eteen "pieniä" ongelmia. Pitäisi tehdä skitti hahmolle jolla ei ole mitään tarinaa. Joten kun skittiä aloin miettimään ei tullut mitään mieleen, ja lykkäsin itse ääniraidan tekemistä sitten loppujen lopuksi ihan viimeiseen päivään koska odotin jotain tosi hienoa älynväläystä (jota ei tullut). Joten ajattelin että fuck this shit teen skitin joka esittelee puvun liikkuvuutta ja proppejani, unohtamatta Saber Lilyn naisellisuutta. Joten idea oli että >miekka hukassa, sitä etsitään >miekka löytyy >shit goes down >jeejee nyt ollaan happy ja poseillaan kukan kanssa.

No entäs sitten itse esiintymistilanne? Olin valmis ihan liian aikaisin! Olin aloittelijoiden kisan jälkeen ihan fiiliksissä ja valmiina nousemaan lavalle mutta lolnope piti odotella joku miljardi vuotta. Puhumattakaan siitä miten se esitys sitten meni. Kotona harjoitellessani huotra kaatui tasan kerran, joten en ajatellut että se niin herkästi siitä kaatuisi. AHAHAHAAHA arvaa kaatuko? Menin ihan sekaisin ja olin vaan sillain 'eeeeiii tää ei voi tapahtua mulle'. Yleensä muistan lavalla tapahtuneet asiat tosi hyvin, mutta nyt en muista huotran kaatumisen jälkeen yhtään mitään. Olisin voinut vaan seistä loppuajan siellä sillain O_o eikä itselläni olisi mitään tietoa tapahtuneesta.  Odottelen innolla videomateriaalia tapahtuneesta.

(Hauskaa muuten että olen lähipäivinä nähnyt painajaisia tuosta Saber Lilyn skitistä. Ööh aivot, 2 viikkoa myöhässä???)

© Kyuu Eturautti

Ja voisin sanoa tähän väliin että lavakysymykset joista ei ole keskusteltu etukäteen ovat kamalia!! Itse sönkötän aina jotain epämääräistä ja sitten jälkeenpäin tulee semmonen ei hitto olis pitäny sanoo tää eikä tätä. Jostain syystä Gaalassa ei tullut sellaista fiilistä mutta olisi ollut kiva kuulla kysymyksiä vähän etukäteen ;_;


En odottanut minkäänlaista sijoitusta Gaalasta. Pukuni oli mielestäni ihan kiva, mutta esitys gsöihaihedgdasdd. Ja esityshän oli se puolet pisteistä. Ja varsinkin kun ympärillä oli toisen toistaan hienompia pukuja ja esityksiä en odottanut oikeasti yhtään mitään. Yleensä aina kisoissa vaikka olisi mennyt vähän huonommin salaa aina toivon kolmatta sijaa, ja se Gaalasta napsahti. Mitä_helvettiä. I can't even what is this. Ööööh olen tosi otettu että ilmeisesti esitykseni ei ollut aivan paskaa kun ylsin kolmannelle sijalle?????

Joo ei kai mulla muuta Gaalailuista ja Saber Lilystä. Jos tulee jotain kysyttävää puvusta ja muuten haluatte kommentoida niin kommenttiboksi on teidän :3

Stay cool!

~Hansku

Ps. Haasteelliset kuvausolosuhteet oli haasteelliset! Olen aina tottunut olemaan auringonpaisteessa, eli luonnollisessa valossa mutta nyt harmaana talvipäivänä tarjolla oli pelkkää sinistä valoa, enkä sitten miettinyt siitä enempää koska Photoshop. No Photoshophan korjasi kivasti kaikki värit paitsi sukkikseni. Niistä tuli ihan violetit!!! Ja outoa on se että mistään muusta valkoisesta puvun osasta ei tullut violettiä, muuta kun sukkiksista. Miten tämä kamerasta pitäisi korjata? Valkotasapainot? Manuaalisesti vai automaattisesti ja miten?? Yhestä kuvasta shooppasin sukkikset valkoiseksi ja annoin muissa olla, koska violetin sävy oli suhteellisen heikko. Johtuukohan se sukkiksien materiaalista, et ne vois heijastaa valoa erinlailla? Ei mitään käsitystä, joku viisaampi voi selittää.


Suoraan kamerasta  / Shoop värit / Final Shoop

8 kommenttia:

 1. Aaah, kuolaan aivan noita photoshoot-kuvia~ ;____; Hahmon designiin sopii paremmin kuin hyvin valkea, talvinen tausta. Hienoja otoksia ja upea puku~

  Kovin mielelläni olisin ollut näkemässä tuon Gaalan esityksesi, mutta laiskuus iski enkä viitsinyt koko tapahtumaan raahautua lainkaan^^".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ~ Hemmetin kylmä oli mut it was worth it .D Hienoja kuvia ihana Ilse sai otetua!

   Ehkäpä ne saa sen upattua youtubeen niin voin sitten pistää sen tänne (jos kehtaan lol xD)

   Poista
 2. Todella kauniita ja inspiroivia kuvia, pakko oli tulla sanomaan oAo

  VastaaPoista
 3. Talven vallitseva valo muuttaa kaikkia kankaita sinisemmiksi, mutta yleensä synteettiset materiaalit muuttuvat enemmän kuin luonnonkuidut.
  Myös pukusi valkoiset osat ovat sinisen sävyisiä, mutta se vain ei pistä silmään yhtä paljon.
  Kuvauspaikalla tätä ongelmaa voi korjata ottamalla valkotasapainon suoraan sukkiksista.
  Photoshopissa (toki photoshopista riippuen) voit kokeilla Selective colorsia. Valitset valikosta valkoisen ja vähennät cyan-sävyn vaikutusta, jolloin ohjelma vähentää sinistä värisävyä valkoisista alueista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tästä! Pistän kaiken tämän tiedon korvan taakse (:

   Poista
 4. Kaunis cossi kuten aina. :) Tykkään lumikuvista! Lumessa on niin hienoa pitää photoshootit... harmi vaan ku on kylmää. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (: Joo hahha korkkareilla lumihangessa... ja varsinkin kun toi vaatetus vastas lämmöltään sukkiksia ja toppia. Oli vähän vilponen!

   Poista