.

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

OHO MITKÄ 2V BLOGISYNTTÄRIT (Eli Saber Lily WIP)

Hahahaa lol. Mietin tässä että millonkohan ne mun blogin 2 v synttärit olikaan... turns out ne oli jo 22. päivä tätäkuuta. HUPS. Tarkoitus oli järjestää teille giveaway, mutta tosiaan tämä nyt "vähän" meni ohi, joten sovitaanko että pistetään giveaway pystyyn kun 100 lukijaa tulee täyteen?

Siitä hyvästä että unohdin blogisynttärit, saatte nyt sitä lupailtua Saber Lily WIP:ä! Tästä ei tule mitään 'yhtä osaa alusta loppuun' mitä tykkään yleensä tehdä, vaan tästä päivityksestä tulee sekapäivitys koska kuvamateriaalia ei ole tarpeeksi yksittäisiin päivityksiin .D

Eli siis Saber Lilystähän olen päivitellyt jo peruukin verran, joka kyllä kokee sen verran muutosta että otan ponnarista kuitunauhaa irti ja pidennän etuhiuksia, sekä fiksailen nuo sivuhiukset.

Eli nyt olisi aika varmaan kertoa pieni tarina! Eli tosiaan suunnitelmissa oli tuo perus Saber Lily, mutta tämän vuoden jälkeisten "rakennetaan armoreita, ja sitten vähän lisää armoreita, ei päästetä Hanskua ompelemaan" veti Saberin tekemisen motivaation ihan nollille. Olen jo monet kerrat siirrellyt pukua conista toiseen mutta nyt meinasin jättää kokonaan tekemättä. Kunnes.

PLZ ANNA TÄN OLLA JOKU VIRALLINEN VERSIO

PLZ.
Ja se oli!! Se on Saber Lilystä Golden Caliburn figuuriversio. Sillä sekunnilla kun tajusin että se on ihan samanlainen kun Saber Lily, mutta ilman armoreita, vaihdoin suunnitelmani nanosekunnissa tähän versioon. Ja nyt kun olen tätä täällä vääntänyt, voin sanoa että tuo armollinen versio ei olisi ikinä valmistunut ajallaan.

Nämä ompeluhommat ovat olleet itselleni jo niiiin vaikeita ja haastavia joten olen super tyytyväinen että voin keskittyä ihan rauhassa niiden ratkaisemiseen enkä joudu hutasemaan niitä nopeasti että aikaa jäisi armoreillekkin.

Mutta nyt löpinät sikseen ja kuvia kehiin!


Huomasin että olin napannut muutaman kuvan joskus vuosi sitten kun tein hameen "lehtien" kanttausta:


 Eli tuossa kuvassa on kanttaus valmis ylempänä, ja alempana se on puolitiessään. (kuva siis väärältä puolelta lehteä) En lähde sen enempää selittämään miten kanttasin lehdet, vaan linkitän teidät tänne. Ainoa ero tietysti tutoriaaliin oli se että on käyttänyt valmista kantti/sivunauhaa, vaan silitin omani (koska tuo kantti on super paksua, eikä kaupoissa myyty niin leveää) 
Jos tekisin nuo nyt uudestaan, tekisin vaalean osan kaksinkertaisena ja pistäisin tukikankaat molempiin kerroksiin. Osaset näyttävät tällä hetkellä samalta kun vuosi sitten (eli tuo vika kuva), mutta yritän varmaan jotenkin tosi sniikisti laittaa sinne "vuorituksen", että saan vähän jämäkkyyttä noille. Myöskin pienten testailujen jälkeen havaitsin hyväksi pistää verhovaijeria kantin sisälle. En muista montako kokonaista lehteä tein sillon joskus vuonna nakki, ja nyt kun reffiä katselen niin yksi puuttuu mitä miulla on nyt hallussa. Jos sitä ei löydy jostain, pitää tehdä uusi, joka on sitten hieman kyseenalainen operaatio. Koska lehtien ja hihojen jälkeen miulta loppui kangas, ja kyseistä kangasta ei edes valmisteta enään. Joten jouduin ottamaan kaikista läheltä liippaavaa, joka on sitten hieman vaalea. En anna sen häiriä muussa puvussa koska kangas ei "sekoitu" vanhan kangaan kanssa missään osassa, mutta nyt jos joudun tekemään uuden lehden uudesta kankaasta niin saattaa sävyero näkyä todella selvästi. *huoh* Well see.


Eli tässähän on yläosa! Tähän asti tekemisessä ei ollut mitään ihmeellistä, mittailin itsestäni mittoja ja tein kaavat, sitten leikkasin päälikankaat ja vuoret irti, silitin tukikankaat molempiin, ompelin koristeelliset saumat ja kiinnitin yhteen.


Tässähän sitten olisi tissiosan kaavoja.


Ja tässä testikappale. Oikeeseen versioon tuli tukikankaat sekä vuoret.


Ja tässä yläosa tällä hetkellä! Eli tosiaan tein kaavat vanhoista rintsikoista, ompelin ylläolevan kuppiosan, ja pistin vanhat rintsikkani tuonne sisälle antamaan muotoa. Siihen päälle sitten ompelin eka koneella mustaa nauhaa, ja sitten käsin loput. Käytin myös kahta ylijäämää metalliluuta nauhojen sisälle antamaan vähän jämäkkyyttä. Tästä puuttuu vielä siis vetoketju (johon odottelen Roran vinkkaaman piilovetskarin paininjalan saapumista!), sekä valkoinen trimmisysteemi, jonka yritän saada tehtyä tänään. (Ja jonka kanssa tulee tapeltua kymmeneen kertaan, koska sen pitää asettua oikein että saan tissini piiloon, nykyinen yläosa kun peittää niistä vaan puolet .D)Vannehame! Eli ensimmäinen suunnitelma oli tehdä itse vannehame, mutta se failasi pahemman kerran, joten tyydyin tilaamaan sellaisen eBaystä. Hame oli taattua kiinalaatua joten jouduin ompelemaan kaikki saumat sekä vannekujat uudestaan (itse vanteet olivat kyllä hyvät), ja lisäsin valkoisen trimmin tuonne alas koska viimeinen vanne kääntyili ihan koko ajan. Ei kääntyile enään!


Tässäpä ei mitään kamalan erikoista. Valkoinen välihame joka tulee vannehamen päälle.


Ja sitten sifonkihame. Ei tästäkään mitään erikoista sanottavaa, tein ihan perus kellohameen (paitsi musta tuntuu et teen sen väärin, taitan kankaan nelinkerroin joten siihen ei tuu saumoja, mutta oon aina vaan nähny kahdella saumalla tehtyä. Oh well.) ja siitä sitten vaan. Tosin alaosan sauman kanssa oli super isoja ongelma, koska en saanut millään nättiä saumaa sifongista. Luovitin ja pistin kanttinauhan, ihan kivalta se omasta mielestäni näyttää. (ainakin paremmalta kun aikaisemmat saumakokeilut xD)Kengät! Olen metsästellyt kirppiksiltä normaaleja mustia avokkaita jo miljardi vuotta, mutta mistään ei tuntunut löytyvän! Millan kanssa käytiin yks päivä metsästelemässä ja löydettiin nuo! Niissä oli tosin rusetti päällä, mutta onneksi se oli vain kengän sivuista kiinni joten sain sen leikattua pois ilman mitään ongelmia. (ja hintaa näillä oli muuten 5e) Odottelen vielä että heel linerini saapuvat postissa, ja kengät ovat sitten ready to go.


Ja sitten vähän proppia, joka on se juttu joka on vielä pahiten kesken. Kuten näette reffikuvista, huotraakin pitäisi vielä tehdä tämän viimeistelyn lisäksi. Onneksi ompeluhommat alkaa olla jo hanskassa joten voin käyttää kaikki aikani sitten proppien rakenteluun.


Ja sitten lopuksi vielä bonuskuva, yleensä en kerro mitään kisaesityksistäni, mutta ottakaa tästä yhden lavasteen lähikuvaa! BD

Koneellani näyttäisi olevan paljon Jyubei WIP materiaalia, mutta jos teen viimeisen Jyubei WIPin vähän ennen kun pistän puvun päälle, eli kesän Desuconissa.

Stay cool!

~Hansku

2 kommenttia:

  1. Joo, kyseessä on virallinen versio :)
    Olen törmännyt monesti kyseisen version hahmoluonnoksiin. linkkailen tähän nyt yhden minkä löysin äkkiseltään. http://www.manjushaka.com/blog2/kino14.jpg
    Odotan innolla valmista pukua! ^^

    VastaaPoista
  2. huimaa,, joskus kuukausia sitten löysin blogisi enkä tietenkään tajunnut heti alkaa lukijaksi.. MUTTA NYT löysin sen uudestaan ja et voi uskoa kuinka paljon oon löytäny täält apuja kaikkeen :DD huhhuh elämäni ennen frostia ei tulekkaan olemaan täysin helvettiä! mutta jatka samaan malliin, paljon kiitoksia :)

    VastaaPoista