.

tiistai 9. lokakuuta 2012

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Olen tässä huomannut että saan samoja kysymyksiä kerta toisensa jälkeen, joten ajattelin nyt tehdä tämmöisen kysymys-vastaus hommelin ehkäpä juuri sinua varten!

Aloitetaan!

Mistä solumuovia saa?

Jos olette lukeneet blogiani jo vähän aikaa, huomaatte kuinka uusi rakkauteni on solumuovi. Se on kevyttä, tarpeeksi kestävää ja todella halpaa.

Itse ostan solumuovini metritavarana sellaisesta liikkeestä kun "Tampereen vaahtomuovi" Jos olette Treen seudulla niin suosittelen että käytte tuolla, siellä on montaa paksuutta solumuovia, ja hintakin on halpa! Itse ostan 5mm:stä, joka maksaa vitosen metriltä (ja on kai ~150cm leveä?).

Jos ette asu Tampereen seudulla en kauhean täsmällisesti voi auttaa, mutta etsikää vaahtomuovi yms. liikkeitä omilta alueelta (tai ehkä rautakaupoissakin voisi olla?) tai sitten oikein hyvä vaihtoehto on ostaa retkipatjoja, nämähän ovat solumuovia!

Mitä softis on?

Softis, eli englanniksi 'craft foam' tai 'fun foam', on tuommoista taipuvaa muovia. Se on kestävää, ja sitä saa kätevästi muokattua lämmöllä. Sitä saa melkein jokaisesta askartelukaupasta, ja A4:sen kokoinen arkki maksaa suunnilleen euron. Yleensä ne on 2mm paksuja, mutta paksumpiakin saa!

Näin olen kommentoinut yhteen softiskysymyksen vastauksista:
"Esim. kuolisin ilman sofista BD"
Truth! Softis on rakkaus, vaikka halu kokeilla jotain muuta alkaa jo hiipimään, mutta kyllä mie käytän hyvin ahkerasti vielä softista.

Mistä saa puupahvia ja paljon se maksaa?

Puupahvia saa useimmista askartelukaupoista, omat 2mm paksuni ostan Tampereella sijaitsevasta Harraste liikkeestä noin kympillä.(En muista tarkkoja mittoja, mutta levy on ihan jättimäinen. 150cmx100cm luokkaa ehkä hmms?) Sinooperistakin omien tietojen mukaan saa! Kun menette kauppaan X, kantsii kysellä tiivistä pahvia, yleensä he eivät tunnista puupahvi nimeä!

Miten ihmeessä teen kengät X?

Jostain kumman syystä teillä on joku käsitys että olen kenkäexpertti, johtuukohan se Cielin kengistä? Voin vakuuttaa että olen_aivan_surkea kenkien kanssa, osaan ommella, stailata peruukkeja ja tehdä proppeja sekä armoreita, mutta kengät, joo, ei. Shoecoverini näyttävät lähinnä epämääräisiltä sukilta, joten välttelen shoecovereita ihan viimeiseen. Kenkien kanssa annan sen verta neuvoja että ostakaa mahdollisimman lähellä reffiä olevat kengät hahmolle! Itse käytän monia tunteja metsästellen juuri_niitä_kenkiä kirppareilta, ja sit kun ne joskus löytyy, ei ne paljoa maksa. Ja jos kengät ovat semmoiset että niitä ei yksinkertaisesti löydy, otan jotkut tosi halvat kengät ja lähden ihan rohkeasti kokeilemaan mitä hulluimpia ideoita, yleensä ne onnistuu mutta vaikka menisikin pieleen ja kengät olisivat pilalla, lompakkoon ei tulisi suurta lovea. You see what I'm trying to say here? Cossaus on ideoimista ja niiden ideoiden toteuttamista, rohkeasti vaan yrittämään!


Jos tulee ihan mitä tahansa kysymyksiä mieleen, heittäkää kommenttia ja vastailen mielelläni ~ (Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja sitä rataa!)

Seuraavaksi teen teille (kuten luvattu) Saber Lily-Cosplay Gaala päivityksen!

Stay cool!

~Hansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti