.

torstai 13. lokakuuta 2011

Solkia, polviarmoreita ja taggausta +pian 1v!

Eli siis lonkerohousun vyönsoljet ovat valmiit! Jippii.


Vanha (yllä) vs uusi (alhaalla)
Toisen soljen 3D kuviot ja tausta

Gessottu ja ready for paint!

Plan of attack. Värien sekoittelua FTW.

Valkoista, ruskeaa, toisenlaista ruskeaa, oranssia ja hopeaa.
Pohjaväri ready

Varjostettu vs ei varjostuttu (okei vähän valkosta mut anygays)

Mitä, eikö se ole ihan normaalia lähteä yöllä lakkaamaan softissolkia?

Eli soljet kaipaavat vielä vyö-osan mutta muuten ne ovat ready to go!

Polviarmorit rakensin ihan samalla tekniikalla, mutta vaan isommassa mittakaavassa. Eli ensin pohja softiksesta, sitten piirretään 3D kuviot toiselle softiselle ja leikataan irti, ja lopuksi liimataan palaset toisiinsa kiinni.


Noiden liimailu on esim. tuskaa

: o

Maalailen tällä hetkellä noihin pohjaväriä, mutta nyt en jaksa enään rakennella/maalailla koska olen 4 päivää putkeen uinut softis, kuumaliima ja maali meressä joten alkaa jo vähän mennä yli. Tuli muuten mieleen että näistä WIP jutuista saattaa tulla sellainen mielikuva että olisin jotain mega full body armoria tekemässä, mutta sehän ei läheskään pidä paikkaansa : D Kangaskaupassa ei vaan ollut tarvitseamiani kankaita joten pistin ne tilaukseen, eikä niitä ole vielä näkynyt niin en ole vain päässyt ompelemaan. Heti vaan kun kankaat saapuvat alkaa operaatio värjäys (voi perse) ja siitä sitten raivokasta ompelua.Elikkäs Defia taggasi minut tälläiseen haasteeseen:

1. Tell who gave you the award and link this back to his/her blog.
2. Write seven random facts about yourself.
3. Give this award to fifteen bloggers/blogs you like.


1. Heräsin toissa aamuna siihen kun koirani Siru nukkui ihan kylki kyljessä kanssani. Oli paras herätys aikoihin koska ensinnäkin pidän oveani aina kiinni joten hauhauta ei huoneessani kauheasti näy, sekä koiruus ei yleensä nuku noin lähellä ketään.
2. Eilen kun tiskasin ja huusin Sirulle että "Hauhauuu", niin mokoma rynnisti luokseni. Kutsunkohan koiruusta liika hauhauksi kun se noin siihen nimeen reagoi. Tosin rakkaalla lapsella monta nimeä, mm Siru, Sihu, Hauhau, Sirkku, Sirkka ja Sirkka-Liisa and the list goes on

Hauhau. Eikun siis Siru.

3. Olen väsynyt. En jaksa nousta aamulla sängystä saatika mennä kouluun. Syyslomalla en tee mitään muuta kun makaan perseelläni hakaten ihqu pinkillä pleikkarillani vanhoja pelejä läpi ja etsien sisäistä motivaatiota elämälleni ja koululle.
4. Pitäisi käydä apteekissa ostamassa D-vitamiineja. Niitä hyvän makuisia. Ainakin viime talvena ne pitivät minut valppaana ja henkisesti tasapainoisempana. En sitten tiedä että johtuiko edellämainitut asiat siitä että luulin niiden toimivan ja aivoissani ajattelin että jos syön nyt tämän pillerin, kaikki näyttää valoisammalta. Oli miten oli, niitä hankitaan lisää. Jos niissä ei lääketieteellistä tehoa ole, ainakin ne maistuu hyvältä.
5. En erityisemmin pidä äidistäni. Hänessä on liikaa piirteitä mitä ihmisessä halveksun. Isäni on taas toista maata, tosin hänellä on, no, mielipiteitä joita en hyväksy. Ne tosin eivät tule esille arkielmässä.
6. WCS 2013 suunnitelmat ovat lujemmassa vauhdissa kun laki sallii.
7. Kukaan perheestäni ei kutsu minua oikealla nimellä. Nimi jota he käyttävät vaihtelee aika-ajoin, mutta yleisimpiä ovat ensimerkiksi Hansku, Hansu, Hans ja Hansi. Puhelimeissakin niillä taitaa lukea että 'Hans'.

Öh. En osaa kirjoittaa lyhyesti lyhyitä random faktoja. Derp.
Olen kauhean huono taggailemaan ketään, mutta näitä on kiva tehdä joten sanotaan vaikka niin että jos tätä lukiessasi nojaat vasempaan käteen, sinut on tagattu!


Elikkä seuraavan viikon lauantaina koittaa aika jollon Hanskun Cosplay Ahdistukset täyttää 1v! Ajattelin tehdä huonekierroksen sen kunniaksi, mutta koska kamerassani ei ole auto-focusta, homma kusi. Olen suunnitellut jakavani Google Analyticsin parhaimpia, mutta olisikohan jotain muuta jota mahdollisesti haluaisitte nähdä? Kommentoikaa!

Stay cool!

~Hansku

10 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä toi "softis" on?? :o varmaan tosi kätevä aine/asia cossailuun?

  VastaaPoista
 2. Softis, eli englanniksi 'craft foam' tai 'fun foam', on tuommoista taipuvaa solumuovia. Se on todella kestävää, ja sitä saa kätevästi muokattua lämmöllä. Sitä saa jokaisesta askartelukaupasta, ja A4:sen kokonen arkki maksaa euron. (Tosin netistä saa halvemmalla mutta sillon sitä kannattaa tilata enemmän koska postikulut ovat melkoisen korkeat. Nimimerkillä 80 levyä 46 eurolla (sis postikulut siis) Yleisimmin ne ovat 2mm paksusia mutta niitä saa kyllä paksumpanakin.
  Tässäpä on maailman linkitetyin softistutorial: http://www.entropyhouse.com/penwiper/costumes/helmsdeep.html

  Neeeeh toivottavasti sait nyt jonkinlaisen käsityksen mitä tuo on, olen kamalan huono selittämään xD

  Sofits on kyllä cosplayn ihmeaineitta. Suosittelen : D

  VastaaPoista
 3. Hahaa, juuri lopetin nojailun ennen kuin luin tuon taggaus-kohdan, muahaha. Tosin voisi olla ihan kiva tehdä random fakta -postaus joskus, mutta ensin pitää saada tuo blogi pystyyn.. Hienoilta näyttävät soljet ja panssarit! En oo koskaan käyttänyt softista asujen tekoon (joskus lapsena askarteluun kylläkin), voisin joskus kokeilla. Vuoden päivityksen kunniaksi joitain hauskoja valokuvia tai lisää randomeja faktoja valokuvilla :D Google Analyticsit ovat hauskoja kanssa!

  VastaaPoista
 4. Vyönsoljet näyttävät todella hyvältä! : ) Kätevän oloinen materiaali tuo softis...

  D-vitamiinista olen samaa mieltä. Olen itsekin ajatellut pyytää jotain ostamaan niitä kapseleita meille, koska tuntuu, että nyt on ihan veto poissa >_< Onneksi alkoi loma...

  (ja PS. Siru on aivan hurjan suloinen!<3)

  VastaaPoista
 5. Ywi: Damn, hitsi mikä ajotus : D Ywin blogi pystyyn - kannatetaan! Itseäni on aina kutkuttanut tämmöiset randomfakta jutut ja vihdoinkin pääsin tekemään, jeij : D Kiitosta! Suosittelen softistä kyllä lämpimästi, se kun tulee kaikissa sateenkaaren kaikissa väreissä, se on halpaa, helposti muokattavaa ja sitä voi maalata : D Ja tarpeen tullen kun liimaa kangasta tuonne taakse niin saa jämäkkyyttäkin siihen. Esim. kuolisin ilman sofista BD

  Lisää randomfaktaa feat valokuvat se siis on, plus hauskoja valokuvia, hmm, kaikki herpderp kuvat jo tuonne yhteen herpderd postaukseen pistin mutta voin kaivella koneeni syvimmät kansiot ja katsella mitä hauskaa sieltä löytyy : DD

  Defia: Kiitosta! : D Vannon kyllä softiksen nimeen henkeen ja vereen, kannattaa kokeilla : D

  D-vitamiinit ovat loovve. Kävin ostamassa eilen mutta unohdin ne kotio kun lähdin nyt syyslomalla reissuun, mutta eipä tuo haittaa, siellä ne odottavat (otin heti 3 kun sain purkin käteeni .DDD)

  Hii kiitosta, aika moinen turri kyllä hän on : D Oma kissasikin on ylisöpö <3

  VastaaPoista
 6. (; Pitänee sitten testata joku kerta... Kylläpä varmasti noista cosseista löytyy kaikenlaista tilpehööriä, mihin sitä voisi käyttää.

  x) Sinähän olet kohta liikakäyttäjä! Varo vain, ettet saa yliannostusta.

  VastaaPoista
 7. Defia: Hahha joo musta vois tehä dokumentin : *Kuinka addiktoidun D-vitamiineihin* .D Ei mut kun tätä juttua joskus bilsan tunnilla mietittiin, niin esim. USA:ssa ne suositukset on joku ~180mg pv ja meillä on joku oliko parikytä? Ja vaikka D-vitamiinit on rasvaliukosia, niistä ei kuulemma oo mitään haittaa vaikka saakin 'yliannostuksen'. Tosin vaikea määritellä yliannostusta kun eri maissakin on niin eri päivittäiset käyttösuositukset : D

  ..oho. Innoistuimpa taas pätemään D-vitamiineista xD

  VastaaPoista
 8. Haha xDD Tulipas ainakin päivittäinen informaatiotarve täytettyä. Ja juu, tottahan se on, että varsinkaan täällä Suomessa pimeässä ylimääräisestä D-vitamiinista tuskin on minkäänlaista haittaa^^~

  VastaaPoista
 9. Näyttää ihanan härpäkkeiseltä! Polviarmorit näyttää jo tässä vaiheessa huisin makeilta ja ihanaa että joku jaksaa wip-merkintöjä kirjoitella. Lisää odotellessa!

  Ps. Hauhau on mielettömän sympaattisen näköinen otus. :D

  VastaaPoista
 10. Joo Lonkerohousu on täynnä härpäkkeitä ja 3D efektiä, joten ajattelin että ehkä ihan hyvä alottaa jo nyt eikä tarvi sitten itkeä ennen kisaa kuinka kaikki on kuumaliimattu kasaan ja huonolta näyttää : D (been there done that one too many times). Kiva kuulla että minun 'liimataan softiksia toisiinsa keskellä yötä'- postaukset kiinnostaa edes jotakin : D Saisi ne kankaat jo tulla, prr.

  Kiitosta : D Se on aika turri <3

  VastaaPoista