.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Case Megurine Luka

Aloitan postauksen reffikuvalla Lukasta ja Mikusta:
Luka oli ja Luka meni, ja hyvältä tuntuu! Cossi onnistui semihyvin, ja kehtaan vetäistä Lukan uudestaan päälleni Desuconissa Lahdessa. Ainoa asia mikä suuremmin ahdisti, että Vocaloid:han on tämän vuoden oikea teemasana, ja tuo massaleima vähän puistatti. Anygays, Magnet oli mukava puku.


Käyn tässä nyt jokainen asun kappale kerrallaan koko asun läpi;
(Kertokaa jos haluatte että jatkossakin teen näin!)

Kengät:
Olivat äitini tädin vanhat. Kaapista suoraan jalkaan.

Housut/Sukkikset:Valittelin näistä jo angst-yhyy -postauksessani, mutta itse asiassa tykkään näistä. Ne olivat mukavat päällä ja näyttivät siisteiltä. Kapistukset vaativat 700m lankaa suuren sauma määränsä takia, ja ottaen huomioon vielä sen että en omista saumuria, joten ensin ompelin saumaan suoran ompeleen, sitten siksakin, sen jälkeen leikkasin ylimääräiset pois ja ompelin uudestaan siksakin. Jokaiseen 32 saumaan mitä housut sisältävät.

Don't belive me? See for yourself

Hanskat:Yleensä vihaan hanskoja sydämeni pohjasta, ja nämäkin aiheuttivat harmaita hiuksia alkutaipaleella. Kun ensimmäinen satsi failasi, niin funtsin ihan kunnolla miten teen ne. Pienellä funtsimisella ja huolellisilla kaavoilla hanskat menivät kasaan 2 tunnissa.


Mekko:

Vino Hansku on pahoillaan siitä että on vino
Kankaat ovat Eurokankaan loneta top puuvillaa, obi rakentui jämästä morsiussaatinia sekä joustavasta pitsistä. (Ihmisille jotka miettivät hyviä paikkoja ostaa pitsiä suunnatkaa, itsenne tänne suomalaiselle sivulle). Kaavat tähän saatiin itseasiassa hääpuvusta. Tai no yläosan kaava, ja siihen kiinnitettiin kellohame. Ja yläosaan tietysti vielä tuo niskalenkki. Meillä oli pettämätön keino katsoa millon hame on oikean pituinen: kun kumarruit ja perseesi näkyy niin hame on oikein pituinen.
Rusetin tutoriaalia btw löytyy täältä. Mekosta ei voi mainita kirotakseen piilovetoketjut. En ole ikinä ommellut piilovetoketjua, ja mikä teki homman vielä helpommaksi oli se että ommeltavana oli kerros puuvillaa sekä kaksi kerrosta morsiussatiinia. Eikä unohdeta vinosti leikattua halkiota! (Hyvä Hansku..) Ilman tätä videota olisin luultavasti kuumaliimannut mekon päälleni...

In the end:


Ryppy, ryppy, ryppy, mutta se on kiinni ja toimii!!
Suorat ja symmetriset ompeleet ovat erikoisalaani

takaa

Eeppinen failure on eeppinen
Vetoketjut ovat vaikeita ommeltavia. Puhumattakaan piilovetoketjuista. Oikeasti.


Peruukki:Peruukki oli hankinta coscomin marketplacesta, hintaa oli postikuluineen suunnilleen 20e. Peruukkia oli jo käytetty Magnet Lukaan, joten aattelin että sille ei tarvitsisi paljoa tehdä. Kuitenkin kun se tuli, kiharat olivat peruukin alhaalta takussa, ja aattelin että kiharran sen uudestaan. No, kaikki sujui hyvin kunnes kaadoin liian kuumaa vettä sen päälle ja sulatin 2/3 peruukista. PrrrrrrrrrrrrrrrrrFFFFFFFFFFUUUUUUUU. Onneksi olen peruukkivelho ja osaan korjata sulaneet peruukit ja viuh peruukista tuli suora. Kiharsin peruukin löysillä leteillä. Etuhiukset onnistuivat kivasti miinus tuo yksi kuituosuus minun oikean silmäni edessä. Kun Desuconiin tämän uudestaan laitan päälle, niin ennen sitä taltutan mokoman hiuslakalla. Pituutta olisin myös peruukilta kaivannut lisää, sekä tummempaa väriä.

Kuulokkeet:


Kuulokkeisiin minulla on ristiriitainen viha-rakkaus suhde. Vihasin niiden tekemistä sydämeni pohjasta. Yritäkää edes kuvitella noitten mustien perhososuuksien leikkaamista. NOT COOL.
Eli siis kuulokkeet on rakennettu ylimääräisestä foaminpalasta, kevytmassasta, rautalangasta, softiksesta, kartongista, sekä pitsistä ja pannasta. Se on yllättävän vaikeaa nykypäivinä metsästää suhteellisen tasapaksua valkoista hiuspantaa. Kyllä siinä tunti vierähti kun Annun kanssa juostiin ympäri Tampereen kaupunkia.
Mutta se, miltä kuulokkeet näyttivät! Oh en voisi olla tyytyväisempi (a lie). No okei ne vaan näyttää mun mielestä damn cool ja annan niille anteeks kaikki ne tunnit jotka nyhväsin noitten mustien kartoki osuuksien kanssa. Siipien template löytyy täältä ja keskikuvio täältä.In short: Luka oli perusmukava asu jonka kehtaa vetää päällensä uudelleen. Tosin Hansku tahtoo olla erilainen eikä "massaa" (voiko cosplayssä edes puhua massasta? Tai erilaisuudesta?) joten Desuconin jälkeen Luka ei näe päivänvaloa piiitkään aikaan.

ps. Pitää muistaa että cosplay on vakava asia™

~Hansku

3 kommenttia:

 1. Housuihin käytetty työ, tuska ja aika näkyvät, ovat ihan sairaan hyvän näköiset. :O
  Luulin kuvien perusteella niitä kaupasta ostetuiksi sukkahousuiksi/legginsseiksi, isot propsit että olet jaksanut vääntää moiset ja vielä noin älyttömän siististi. Muutenkin puku näyttää hyvältä vaikken Vocaloideista mitään tiedäkään!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Trinode: Kiitos! Työstin housuja raivokkaasti noin viikon putkeen. Tuskaa se oli mutta kiva kuulla että hyvältä näyttää (:

  -Chihiro-: Naru osti peruukkinsa eBaystä. (Plus minä stailasin sen) Kiitos!

  VastaaPoista