.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Yuuko Ichihara - WIP - Seksisaappaat

Hei! Pahoittelen hiljaisoloani, olen pakertanut Yuukon kanssa enemmän kun tarpeeksi ja olen oikeasti saanut jotain valmiiksi joten voin taas alkaa ahkerasti päivittelemään, jeij!

Eli tässä päivityksessä höpöttelen Yuukon kengistä. Mustista, pitkistä nahkasaappaista


Sounds fun? Well let's go!


Eli kaavat kenkiin tein käyttäen Kamuin kelmu-maalarinteippi menetelmää josta löytyy hyvä video täältä, joten en sen kummemmin ala selittämään kaavojenteko prosessia.


En sitten jossain höyryissä tajunnut että olisi ehkä kannattanut ottaa legginssit pois :D Oh well! En kuole yksien legginssien menetyksestä.Pistin iskän leikkaamaan kaavan auki takaa, koska halusin yhden sauman taakse. Kangas mitä käytin oli ohutta, venyvää tekonahkaa joten se antaa aika paljon jalan muodoissa anteeksi.Kenkinä käytin Saber Lilyn avokkaita koska niissä oli juuri oikeanlainen korko ja ne olivat mustatkin jo valmiiksi.


Sitten kokosin palasista jotain mitä melkein näyttää kengältä.


Nahan ompeleminen oli ihan kivaa, jos vaan ei joutunut ompelemaan "nahkaisaa" puolta. Noin ohut nahka mitä minulla oli ei vaan kulkenut ompelukoneessa olleenkaan, ja ylläolevasta kuvasta näette miten ratkaisin ongelman nahkaisen puolen ompelemiseen, kaavapaperi! Ihan mikä tahansa muukin paperi toimii, mutta itse käytin kaavapaperia kun sitä nyt sattui olemaan. Ompelun jälkeen paperi vaan revitään pois.


Kenkiin en pistänyt vetoketjua koska nahka oli niin joustavaa ja ohutta, joten pistin silikoninauhaa kengän päähän että se pysyy ylhäällä.


Alaosan kiinnitin kenkään liimaamalla, mutta ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ BOOTCOVEREISSA/KENGISSÄ KUUMALIIMAA. Se ei vaan yksinkertaisesti pidä. Itse käytin Locktiten Power Glueta, ja se toimi loistavasti. Miinuksena pitkät kuivumisajat (24h), mutta liima pitää eikä ole lähdössä yhtään mihinkään vaikka yrittäisi kiskoa sitä irti.


Kengän ja nahan välinen liimaussauma piti tietysti piilottaa jollain, joten kanttinauha käyttöön.


Silitin kanttinauhan puoliksi...


....ja tikkasin sen että se pysyisi siistinä.


Sitten liimasin samalla Locktiten liimalla kanttinauhan kenkään kiinni.

Sitten aloin hifistelemään, maalasin nahan ja kanttinauhan välisen raon mustalla maalilla että sieltä ei näkyisi yhtään liimaa. Liimaa, joka kirjaimellisesti ei näy jos ei katso 10 sentin päästä. Oh well, sain ainakin mielenrauhan että jos joku katselee kenkääni 10 sentin päästä, hän ei näe liimaa :DAnd we are done!
Itse pelkäsin kengän tekemistä eniten puvusta, koska ainoat bootcoverit tein 2010 vuoden alussa, ja ne eivät ihan onnistuneet. Mutta bootcovereiden tekeminen oli yllättäen tosi helppoa ja ehkä jopa hauskaa!

Stay cool!

~Hansku

2 kommenttia: