.

maanantai 31. joulukuuta 2012

Katsastus menneisyyteen - Cosplay vuosi 2012

Elikkä nyt on aika pistää vuosi 2012 pakettiin ja suunnata katse kohti uusia haasteita.

Eli miten tämä vuosi alkoi? Uudenvuoden lupaukseni oli se, että teen parempia pukuja ja että saan puvut valmiiksi ajoissa. No, kyllähän tämän vuoden puvut näyttää ihan kivalta, valmiiksi ajoissa saaminen... miinustetaan Illua niin voisin sanoa tuonkin lupauksen täyttäneeni suht hyvin. Tavallaan.

Teen tälle vuodelle varmaankin saman lupauksen. Keskityn oikeasti ihan täysillä siihen että saan todella hyvää jälkeä aikaan, sekä aloitan pukuni oikeasti kunnolla ajoissa, ja teen niitä ahkerasti. (Hahaha..hahahha.haaa)

Yleisiä fiiliksiä tästä vuodesta? Ihan paska, näin kauniisti sanottuna. (No okei, ei ihan paska koska kaikki ihmiset on ihania <3 <3) Ihan kivoja pukuja tuli tehtyä, mutta niin paljon harmia ja mielipahaa oli tässä vuodessa että ei oo todellista (sekä Oikean Elämän osalta (erityisesti sieltä) että cosplayn saralla). Onneksi huomenna on vuosi 2013 ja voin unohtaa kaikki pahat asiat mitä tänä vuonna tapahtui ja kasvaa ihmisenä ja sillein. Joo. Nyt yksittäisten pukujen pariin.


Saeko Busujima (Highschool of the Dead) - Desucon Frostbite /Lauantai

Cosplayvuosi avattiin Saekolla, joka on ollut tekolistallani hyyyviin kauan. Taisin luvata tehdä tämän Animecon 2011:niin, no, toisin kävi. Tulipahan ainakin tehtyä, Saeko on ihana <3

Itse puku näyttää suht simppeliltä ja helpolta tehdä. Voin sanoa että jokainen minuutti tekoprosessia oli helvettiä. Mikään ei istunut, kaikki meni ihan väärään kohtaan ja pläääh. Tuon paidan tekemiseen meni monta viikkoa, en vaan saanut siitä hyvän näköistä. Puku ei ole parhaimpia mutta onneksi se sai uuden elämän Traconissa, josta sitten lisää vähän alempana.


Mio Isurugi (MM!) - Desucon Frostbite /Sunnuntai
Mio-samaaaaa! ;_; Tämäkin puku piti tehdä Nekocon 2011:iin, mutta joo, niin hmms. (Huomaatteko mitä yritän tehdä noilla uudenvuoden lupauksilla? Oikeesti tää vuosi oli "pukuja mitkä olisi pitäny tehdä jo ajat sitten" xD) Puku oli suht helppo tehdä, ihan kivan näköinen, sekä rakastan peruukkia, mutta en tiedä jaksanko vetää tätä enään niskaani. Ehkä, ehkä en. Silloin tammikuussa olin jo innoissani suunnittelemassa tekeväni toisen Mion puvun (koska peruukki on ultimate rakkaus), mutta näääh en varmaan enään jaksa. En ainakaan ens vuonna.

Ciel Phantomhive (Kuroshitsuji) - Tampere Kuplii /Lauantai /Sunnuntai
Ciel ja minun piti valmistua Tracon 2011:iin. Obviously didn't happen. Sain vihdoinkin viimeisteltyä tämän Tampere Kupliiseen, jossa muuten olin ekaa kertaa tuomaroimassa! En ole siitä täällä blogin puolella huudellut koska haha TK päivitys jäi johonkin matkan varrelle ja en enään monen kuukauden jälkeen kehdannut kirjoittaa raporttia. Mutta joo, meidän piti mennä Cielillä ja Aloisilla kisailemaan, mutta sitten miut pyydettiin tuomariks ja otin tietysti kutsun vastaan. Onneksi otin, tuomarointi oli ihan älyttömän kivaa!

Mutta juu puku, hienohan puku Ciel mielestä on, mutta en silti jotenkin jaksa innostua siitä. Käytin siihen paaaalljon aikaa ja vaivaa, mutta en tajua mistä syystä ei silti oikein klikannut puvun kanssa missään vaiheessa. Nyt se on vaan kaapin täyttäjänä ja myyn sen varmaan jossain vaiheessa pois (jos en olisi niin laiska ja jaksaisin pistää siitä ilmotusta, örgh)

Illua (Final Fantasy A2 Grimoire of the Rift) - Desucon /Lauantai

Illua voittaa Bitchiest costume of the year palkinnon. Tätä oikeasti aloitettiin ajoissa, tätä oikeasti tehtiin joka ikinen päivä, mutta se ei vaan tuntunut valmistuvan. Eikä se valmistunutkaan. Huonoja muistoja, en halua nyt ajatella niitä, yyhh. Mutta haluan rakentaa tätä uudestaan ja viimeistellä sen, ei varmaan ihan ensi vuodeksi mahdu/kerkeä mutta sitä seuraavalle? Katsotaan.


Jyubei Yagyu (Hyakka Ryouran Samurai Girls) - Tracon /Lauantai

JYUBEI! <3 Vaikka puku tuo huonoja muistoja itsestäni itkemässä pettymyksestä kun ei päästy kisaamaan, silti tykkään puvusta. Jos en veisi sitä kisailemaan ensi vuoden EC-karsintoihin, luultavasti vihaisin pukua. Nyt päässä vaan pyörii ihanat skittisuunnitelmat, ihana Master Samurai versio puvusta (köysiviritelmä ja leijuvat katanat nnggghhh <3). Puku vei ihan jäykyttävästi aikaa, mutta silti valmistui ajoissa, vuhuu! Vähän kutkuttaisi tehdä jotain juttuja uudestaan EC:hen, mutta katsotaan sitä sitten.

Saeko Busujima (Highschool of the Dead) - Tracon /Sunnuntai
;_; Ihanaa Saekoa lisää, tällä kertaa revittynä ja verestettynä! Repiminen mahdollisti sen, että puku istuu paaaaaljon paremmin, sekä ihanat veriroiskeet on ihania (onko se vielä jollekkin epätiedossa että tykkään goresta/verimätöstä? En tiedä miksi, lupaan että en ole hullu psykopaatti!) Tämän puvun kanssa vaan mietin että lasketaanko se eri puvuksi kun vanha Saeko? Siihen on pohjana käytetty toista pukua, mutta siihen on pistetty muutaman päivän työtunnit. Kai se sit lasketaan? Taitaapi olla vähän mielipide kysymys.


Saber Lily (Golden Caliburn ver.) (Fate/Unlimited Codes) - Cosplay Gaala
Yllättääkö enään ketään jos sanon että puvun piti valmistua Animecon 2011:iin? Niin. Mutta siis ihana Saber Lily vietiin Cosplay Gaalaan ja antoi vuodelle hyvän lopetuksen, mitään erityisen vittumaista ei tapahtunut missään kohtaa prosessia, varsinkin coni oli täynnä ihania ihmisiä ja hauskanpitoa! Jotenkin itse puvusta ajattelin että prrfftt tämähän on helppo mutta lolnope. Oli muuten ihan tajuttoman haasteellinen puku vaikka näyttääkin suht simppeliltä! Ja itselleni ei puku päällä tule ikinä sellaista fiilistä että olisin kukaan muu kuin itseni hassu puku päällä, mutta nyt kun kävelin käytäviä pitkin Saber Lily päällä tuntui että olisin joku maaginen soturi... vannehame, syytän sinua.


Eli näin. Jos verinen!Saeko lasketaan yhdeksi puvuksi tavallisen!Saekon lisäksi, tuli tehtyä 7 pukua, mikä on oikeasti tosi paljon ottaen huomioon että 4 niistä oli tosi haastavia pukuja. Tätä se melkein-kouluttomuus teettää, oli vaan muutama tunti viikossa tai ei ollenkaan niin vapaa-aikaa oli muille jakaa : D En sit tiedä ensvuoden tilannetta, yritänkin siksi saada mahd. monta pukua nyt rakennettua että kevät/kesästä ei tule kauhean kiireinen (ja olenkin saanut jo yhden valmiiksi!).

Joo, tässähän tätä. In conclusion, tein mielestäni ihan ok pukuja, kaikki muut jutut oli vaan päin persettä ja yhyy. Mutta ensvuosi tulee olemaan paras, tunnen sen!

Fiilikseni aika montaa pukua rakentaessa

Now if you excuse me, I'll have to go to Hervanta hoods and get absolutely wasted. Happy New Years! ~

Stay cool!

~Hansku

5 kommenttia:

  1. Hahah kiitos ku postitit tän, oli päivän viihde lukea ja sun puvut on nyt mun mielestä kyllä kaikki ihan sairaan hienoja! <3 Joku vaan osaa!

    Voin samastua niin monessa kohtaa tähän tekstiin.. on mulla käynyt niin myös että katsoo tulevaa cossia silleen "oi tä on helppo tehä!" ja heti ku pistää hommiin niin ei voi ku toteta että "lolnope eipä ollut". xD

    Myös tämä kohta: "[...] ja itselleni ei puku päällä tule ikinä sellaista fiilistä että olisin kukaan muu kuin itseni hassu puku päällä [...]" on tuttua. Aika usein mulla käy samoin mutta ne (tosi) harvat kerrat ku peiliin katsoo ja näkee sen hahmon -tai jotaki sinnepäin lol- katsovan takaisin.. jotenki.. on kyllä niin maaginen fiilis!! Silloin viimeistään tiedän että cossini onnistui vaikka kirosin sen tekovaiheessa koko puvun helevettiin ja takaisin. xD

    Mutta joo, HYVÄÄ UUTTA VUOTTA SINULLE!
    Toivottavasti näen sun hienoja cosseja ensvuonna livenä myös! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Hahah no, ei ne nyt niiiin hienoja ole mutta aina oppii uutta ja tekemään paremmin! (tietäisit vaan miltä miun cossit joskus näytti... hahah ei kamaluus)

      Se kyllä on! Ikinä ei kunnolla tiedä kuvista että kuinka vaikee puku on tehdä loppujenlopuks ennen kun alkaa tekemään sitä, tosi monet puvut on hämyvaikeita : D

      Hahah toi on kyl niin totta Saber Lilyn kanssa, ei hemmetti sen puvun tekeminen mutta sitten kun sen sai päälle niin oli ihan mahti fiilis! : D Enemmän tälläsiä kiitos!

      Samoin! <3 Joo pitää kyl vaihtaa sananen tulevissa coneissa!

      Poista
  2. Kiitoksia! ~ Yritän kyllä cossien teossa panostaa laatuun, vaikka en aina osaakkaan mutta täysillä yritetään : D Jep, ainakin tämä vuosi lähti toooooosin hyvin käyntiin, toivottavasti tämä sama jatkuu <3

    VastaaPoista
  3. Tuo Jyubei on vaan niin ihana <3 Toivottavasti menet sillä kisaamaan! Tahtoo nähdä sen esityksessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jyubeilla kyllä mennään kisamaan, eli tule katsomaan kesällä Desuconiin EC-karsintoja lauantaina niin näät sen koko komeudessaan : D Ihanat leijuvat katanat ja 30095080 kiloo painava selkäköysi viritelmä <3

      Poista