.

maanantai 30. huhtikuuta 2012

Ciel - Close enough

 Heti alkajaisiksi hauskaa vappua! Itse jätän juhlimisen tältä vuodelta väliin (mmmitä, Hansku selvänä VAPPUNA. Oh my), koska cosplay time! (ja kaikki deadlinet iskee päälle, EC ILMO YÖLLÄ WHAAAAA).


Eli heitin Galleria blogiini tasan viikko sitten tällaisen haasteen:


Yritän saada kaikki 100% valmiiks viel tällä viikolla. Challenge accepted!

Tänään on maanantai ja cossista puuttuu toisen kengän viimeistely, kenkäremmeistä soljet ja hanskat. Tilanne siis on


 Varautukaa siihen että tästä tulee supermega postaus feat kaikki Ciel WIP kuvat mitä en ole julkaissut, huomasin että niitä ei ole kauheasti julkaistu vaikka kansiot täynnä niitä onkin. No, nyt saatte ne!

Bindauksen kanssa olen vähän vielä hakoteillä, olen bindannut vaan kerran aikaisemmin ja sekin oli Sasukeen jolla on löysä paita, mutta Cielillä nyt sattuu olemaan aika tiukat vaatteet. Käytin tässä super nopeasti tehtyä huivi+teippi menetelmää joka näyttää ihan kivalta sivusta mutta edestä se näyttää jotenkin tissikkäältä. Hmms, pitää vielä vähän testailla ennen viikonloppua.

Ja pahoittelen jo valmiiksi meikitöntä naamaani, älkää järkyttykö (vaikka tulette, koska cosplaymeikit minulla on 100kg peitevoidetta ja meikkivoidetta)

Katutason parveke ja grillibileet 10 metrin päässä. Onneksi on vappu.

Tykkäilen tuosta random rievusta mikä Cielillä on perseessä kiinni, mutta se kyllä jää ikävästi jalkoihin ja nytkin siitä on jo alkanut neulosta purkaantumaan, mutta onneksi kyseinen kangas on pimennysverhoa, joten se on mukavan vahvaa eikä pienestä hetkahdu.


 Tähän väliin voisin heittää juttua tuosta pitsisilmähärpäke-jutusta koska se nyt näkyy tuossa hyvin. Eli oikeastihan tuo kangas on semmoista todella iso reikästä, mutta Eurokangas tarjosi vaan kultasta ja hopeaa värivaihtoehtoa. Hahahaaa, kiva. Joten tyydyin perus tylliin, vaikka se nyt ei ole ihhhaan samanlaista mutta close enough.

Plan of attack
Eli tylliä, satiininauhaa, liimaa sekä vettä. Myöhemmin myös tärkkiä, hiuslakkaa sekä spraylakkaa.


Eli noi reunat tein vaan niin että kuumaliimailin eripituisia ja muotoisia taktisesti tuohon tyllin reunaan kiinni.







Ja niin sitten kun olin saanut ne rakennettua, liimasin ne toisiinsa kiinni ja alkoi plan 'tee niistä kovat' joka failasi aika paljon. Vedellä ohennettu liima ei auttanut, eikä sokeritärkkikään, eikä hiuslakkakaan, mutta viimein sain niihin vähän kovuutta matta spray lakalla. Ei ihan niin kovat kun haluisin, mutta edes jotain. Ja sitten liimasin tietysti sen tuonne hatun sisälle kiinni.




Katsokaa nyt kuinka kivan tissittömältä näyttää verrattuna edestäpäin otettuihin kuviin


Noista sivunauhoista vielä sen verran että koitin käyttää perus 'sulatetaan päät sytkärillä' taktiikkaa, mutta nauhat eivät tykänneet sulaa. Joten jouduin kuumaliimaamaan päät umpeen, ja siinähän tuli sitten pohdittua että mitenköhän tän saa näyttämään kivalta. Joten toivoin että kultamaali matchäisi naruun ja dippasin ne riskillä sinne. Ja tadaa, kivat tuli!


Ja sitten kenkiin joiden kanssa tappelen vieläkin, en nimittäin tykkää maalaamisesta. Tai reikien tekemisestä, joita tuli yhteensä 52 kappaletta. Suuri kiitos iskälle joka helppasi noissa alemmissa rei'issä, jossa oli paksumpaa nahkaa (tai no tekonahkaa se taitaa olla, en tiedä) xF


Ei mitään hajua miksikä noita kutsutaan, mutta ylempi on tuommoinen perus rei'itin, ja alempi tuli purjerenkaiden mukana.


Eli sitten kun reiät oli tehty, merkkasin kynällä alueen mihin punaista maalia tulisi, ja hion sen 80-hiekkapaperilla. Ja muuten Illuan miekasta opittua, jos teillä on todella ohutta ja joustavaa tekonahkaa, älkää hioko sitä edes niillä 400/600. Sen pinta menee rikki todella nopeasti, siinä missä paksummat kestää 80 ilman mitään ongelmia.

Toiseen kenkään pistin ennen maalausta narut, ja toiseen vasta sen jälkeen, ja tykkäsin ehdottomasti enemmän 'narut ennen maalausta' metodista koska se antoi kengälle jykevyyttä jolloin se oli helpompi maalata.


Ei meinannut mennä joistain rei'istä läpi niin neulalla piti vähän avittaa.




Tosiaankin siis toinen kenkä on 100% valmis, toinen tarvii vielä muutaman kerroksen maalia, sekä narujen rusetit ja lakkauksen.




Ja sitten tuohon kengäremmi systeemiin joka tuossa ylhäällä olevassa kuvassa näkyy, siihen testasin ekaa kertaa eBaystä ostamiani ommeltavia neppareita (koska hermot ja rahat menee niiden hakattavien kanssa, vidduuuuuu), ja hyvin toimi, tykkään!



Soljet on tällä hetkellä kuivumassa, ja sen jälkeen ne menee lakkaukseen, ja sitten isken ne vaan kuumaliimalla tuohon kiinni.







Hmm, mitäs muuta. Pari kuvaa löytyy housuista, joten spämmään ne tähän.






Eli housuihin tein tuommoisen 'cuff' käännöksen johon internetin ihmeellisestä maailmasta katsoin tutoriaalin, ja siihen sitten kultanyörit ja sivusysteemit kiinni ja ready.




 Itse peruukkihan taitaa olla 2010 vuoden varastoista, kun sen Cieliin sillon tilasin. Aloin sitä sillon jo leikkelemään, mutta thank god en kovin pitkälle päässyt, sillä silloin oli vähän peruukkihommat hakusessa.

Peruukki valmistui parissa tunnissa, kun siinä ei mitään ihmeellistä ollut, paitsi palava vihani tuommoisen todella lyhyiden peruukkien leikkaamisessa. Yhyy kun aina jostain törröttää joku kuitu mikä ei pitäisi olla sielä ja mikään ei näytä kivalta. Mutta pitkän taistelun jälkeen sain siitä ihan kivan, pitää vielä vähän lakkailla kun pistän sen päähäni coniin mennessä että kaikki pysyy kasassa.

Ja niin, sitten ne hanskat. Olen tehnyt nyt jo kolme versiota eikä mikään oo kiva. Joo, mä luovutan niiden kanssa, käyn kaupasta ostamassa ruskeet sormikkaat ja muokkaan ne. Ei.. enään.. ikinä.. hanskoja...


Jepsjeps, tässä oli tämä megapäivitys. See ya in Tampere Kuplii ~

~Hansku


6 kommenttia:

  1. Mukavaa nähdä läjä in progress kuvia. :D (itse en uskaltais mennä muokkamaan kenkiä noin rajusti. xD)

    Hienolta cossi näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä vähän oli jääny tonne kansion uumeniin enkä jaksa tehä kahta WIP postausta enään kun pukukin on jo valmis xDD (joo noi oli kyl mielenkiintonen prosessi xD)

      Kiitoksia!

      Poista
  2. Noita isoja pihtejä joilla tehdään nahkaan reikiä kutsutaan nahkapaskaksi :D
    ja noi kengät on ihanan näköset OwO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa aivan niin, iskä tuon sanan minulle mainitsikin, mutta enhän minä sitä enään muistanut XD Kiitoksia, nyt olen taas viisaampi : D

      Kiitoksia ~

      Poista
  3. Herranjestaas tuossa Cielissä on kyllä härpäkettä enemmän kuin laki sallii! D: Hienosti on sinulla kärsivällisyys kestänyt, todella kaunistä jälkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän sitä löytyy vaikka muille jakaa : D Kiitoksia, kauan on tuota pukua tullut väännettyä, ihanaa että se on vihdoinkin (melkein) valmis x3

      Poista