.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Saber Lilyn peruukki ja random hölinöitä

Eli! Kun Cosplay Gaalan päivämäärä julkistettiin olin intoa täynnä koska suunnitelma oli että jos Gaalaan on tarpeeksi aikaa, niin Saber Lily lähtee kisailemaan sinne. Ja näinhän siinä kävi, Gaala ompi marraskuussa ja Saber nyt tekolistallani.

Eli tälläistä
Eli peruukin tarina alkoi siitä kun joskus 2010 tilasin valmiiksi stailatun Saber Lilyn peruukin. Tykkäsin peruukista koska peruukki oli tehty alusta alkaen Saberille, eli takana olevan kuidut oli ommeltu väärinpäin (eli teorissa ne sojotti ylös, joka teki ponnarin tekemisestä superhelpon). Ongelma oli vaan se että kun ponnarin heitti siitä vaan ponnarille siitä ei tullut siisti ja tasainen. Joten viikko sitten päätin että stubbaan peruukin, ja tästä prosessista nyt raportoin.Eli ensimmäinen kerros. Eli lyhyesti subbaushan on ponihännälle nostamista ja sen liimaamista paikoilleen, mutta suosittelen kovasti että se tehdään 4 tai 5 eri erässä, että siitä tulisi siisti. Ja jos teillä ei ole oman kokoista peruukkipäätä niin muistakaa sitoa viimeiset pari kerrosta kiinni omassa päässä! Ja joka liimaus välissä annoin sen kuivua 24 tuntia.


Eli tekniikka on se että ponihäntä kammataan kevyesti (ei kannata alkaa täysillä kiskomaan sitä, siitä tulee paremman näköinen jos se on vähän löysä kun liian kiree), lakataan ja lämmitetään (siis koko helahoito, eli kaikki kuidut kuidunjuuresta ponnariin asti jotka ovat sidottu. Tätä on hieman vaikea selittää mutta tämä on super tärkeetää jos subataan peruukkia jossa kuidut on ommeltu tavallisesti), sidotaan, ja liimataan kunnolla paikalleen.


Itsellä taisi mennä 4 sitomiskertaa tähän, mutta suosittelen viittä jos olette tekemisissä normaalin peruukin kanssa.

Ja näin! Kuten jo sanoin pari viimeistä kerrosta sidoin päässä jotta siitä tulisi sopivan kokoinen.

Peruukki oli tullut clip onin kanssa mutta eihän se enään liimattuun stubbaukseen kanssa sopinut joten otin klipsun siitä pois.


Ja sitten liimasin sen pienellä taktikoinnilla kiinni, ja pistin kuidut ojennukseen.


Ja sitten sidoin tuon rusetin tuohon ympärille.


Ja pieni etuhiusten stailailu ja valmis!

Nyt kun tuota valmista lopputulosta katselee niin yhden asian muuttaisin, jonka ehkä tekin huomasitte kuvista, sen että haluaisin pidemmät etuhiukset. Kun sain tuon peruukin oli vuonna 2010 pikkuHansku ei oikein ollut sisäistänyt tietoa että peruukkipäät on paalljon pienempiä kun oikeat päät. Noh onneksi en tehnyt muita stailailuja sillon ja sain tästä ihan hyväksyttävän peruukin, vaikka etuhiukset näyttääkin vähän hassulta.

Mutta eritykkään siitä että nyt sain vihdoinkin sopivan stubatun peruukin, Lulun peruukista kun tuli vähän tiukka. Pitää vaan muistaa supersliipata omat hiukset mahdollisimman pois tieltä kun tuota peruukkia oikeasti käyttää koska musta hiusraja ei oikein houkuta : D (oikeastaan sininen heti kun saan käytyä ostamassa väriä. Hurjaa, ekat shokkivärikokeilut täältä tullaan!)

Jep, Saber muuten, armoreita ollaan rakenneltu, ompelukone on surissut mukavaa tahtia ja vannehame on tilauksessa. Nyt voisin vaikka alkaa viimeistelemään Illuan peruukkia niin saisitte siitäkin päivityksen! (iik EC on kohta! Nyt alkaa superrakentelu, tuntuu että olisi vielä puolen vuoden työt tekemättä vaikka todellisuudessa olen hyvässä vauhdissa jo melkein kaikissa osissa (tai sitten vaan uskottelen itselleni niin ja rakentelen vaan kaikkia muita pukuja. Hups.). Saa nähä saatteko EC viikolla itkupäivityksiä. Toivottavasti ette.)

Pitäisi tässä muuten alkaa mixailemaan EC ääniraitaa. Ehkä. Mietin tässä että olisi varmaan hyödyllistä joillekkin jos tekisin jonkun ääniraita tutoriaalin, itse kun olen ääntä opiskellut parin kurssin verran sekä työstänyt suhteellisen montaa ääniraitaa mutta ongelmana vaan on se että en käytä mitään ilmaisohjelmia (Abode Audition 3 käytössä), ja ääniraitojen työstäminen on todella ohjelmistopohjaista, joten suurin osa ei hyötyisi siitä mitään. Hmms. Katsellaan.

Pitäkää hauska loppu viikonloppu, minä tästä lähden viemään Hauhauta ulos ja sen jälkeen rupean työstämään Illuan peruukkia.

Stay cool!

~Hansku

2 kommenttia:

  1. Oi kamala, näyttää aivan upealta! D: Itse en uskaltaisi ikinä lähteä peruukkia muokkaamaan noin, siitä tulisi vain sotkua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia : D Joo stubbaaminen on yks 'rajuimpia' muokkauksia mitä voi tehdä, ja siinä voi mennä helposti metsään : D Itse suosin nykyään lyhyt peruukki + clip-on yhdistelmää korkeille ponnareille mutta kun miulla oli jo tämä niin päätin et stubataan se nyt sitten : D

      Poista