.

lauantai 26. lokakuuta 2013

Makina ja jälkijunassa tulevat WIP-päivitykset 1/2

Vankilanjohtaja Makinaa käytin tosiaan Desucon 2013:ssa, ja hänen peruukista tein WIP-päivityksen mutta sitten vanha kone sanoi poks ja loput WIP kuvat jäivät kovalevylle. Mutta nyt vihdoinkin saatiin vanha kovalevy pelastettua ja kuvat kerättyä talteen.


Tässä merkinnässä puhun ompeluhommista ja arvomerkeistä, 2/2:ssa sitten käydään ensimmäinen Worblakokeiluni läpi Makinan miekan merkeissä.


Kaavoja. Jotka tein joskus yöllä. Välttelin kaavojen tekemistä ihan viimeiseen, koska niissä oli tosi paljon uusia juttuja. Armeijatakki jonka pitäisi olla tyköistuva isotissiselle naiselle. Ja herrainkaulukset. Apua.


Joten tein takista elämäni ensimmäisen proton! Halusin harjoitella herrainkauluksen ompelemista sekä tietysti tarkistin istuvuuden.


Huomasin muuten protoa tekiessäni miten lankojen leikkaaminen tulee itselleni jo automaattisesti. En edes tajunnut kuinka aina joka sauman jälkeen siistin kaikki ylimääräiset langat pois. Jotenkin turhaa hommaa asialle joka lentää roskikseen sen jälkeen kun se pistetään kerran päälle muutaman minuutin ajaksi.


Totesin proton ihan hyväksi joten sitten vaan oikean takin kimppuun.


Tilasin ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa ns. "tavallisia" kankaita ulkomailta netistä. Ensinnäkin, katsokaa tuota leikkuuta! Jokaisessa kangaskappaleessa jonka sieltä sain, oli kangas leikattu ihan miten sattuu. Ja toiseksi, kankaat olivat ihan erinlaisia kun kuvissa eikä miellyttäneet olleenkaan. Päätin kumminkin käyttää ne, mutta paljon extravaivaa jouduin niihin käyttämään että sain ne edes suht hyvännäköisiksi.


Ihmiset tuppaa valittamaan aina kissoistaan kuinka ne makoilevat kankaiden päällä mutta koirat ovat astetta hankalampia :D Sen lisäksi että meidän kettu makaa kankaiden päällä, hän myös varastelee kaavoja, syö kaikkia propinteko-osia ja tunkee naaman eteen koska "jee tahdon huomiota!". Voi meidän Siru-Hauhauta :3


Päätin vuorittaa takin koska huono päälikangas, ja saisin muutenkin harjoitusta vuorittamisessa. Ja tykkään eripaljon siitä miltä vuorikangas tuntuu ihoa vasten! Niin mukava.


En tiedä olenko ainoa jolla on pakkomielle sisäsaumoihin. Vaikka vaatekappale olisi vuoritettu, jokainen sauma pitää siistiä ja siksakata. Ihan jokainen.


Myöskin minulla on tukikangas pakkomielle, Vaikka INHOAN sen silittämistä. Yuukoonkin sitä meni 15 metriä! Viisitoista. Huhuh. Yleensä ostan tukikangasta kangaskauppa reissuilta ainakin 3 metriä, yleensä 5 koska se on ihan aina lopussa koska käytän sitä ihan joka paikkaan. Yh, itkettää.


Vuori kiinni takkiin ja tadaa, taikakeijujen ansiosta seuraavissa kuvissa onkin jo valmis takki. (miinus napit ja merkit)


Herrainkaulus onnistui mielestäni erittäin hyvin, ottaen huomioon etten ikinä sellaista ollut tehnytkään.


Myöskin takki istui päälläni kivasti. Makinan takki onkin siis varmaan onnistunein vaatekappale mitä olen tähän mennessä tehnyt.Nämä hihojen raidoituksen olivat jotain niin tuskaa. Tuskailin niiden kanssa valehtelematta ainakin 4 tuntia, ne eivät vaan asettuneet hyvin.


Merkit tein softiksesta ja liimasin pukuun. Simple enough.

---

Ja näin. Seuraavalla kerralla sitten Makinan miekasta juttua!

Stay cool!

~Hansku

P.S. Siru-Hauhau osaa muutakin kun sabotoida minun cosseja :3

"Casual koira-version Makina"

6 kommenttia:

 1. Saanko itkeä verisiä kyyneleitä kun olet niin taitava ;_; Ja ihana hauhau oikein hurmaava tuo hattu päässä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et saa itkeä kun en oikeasti ole mikään superhyvä:D (Nimimerkki tapellut yhen koristenauhan parissa viimeiset kaksi päivää, Itkettää.)
   Eikö olekkin! :3 Siru voisi olla Makinan sidekick!

   Poista
 2. Näitä on aina yhtä ihana lukea, sie vaan osaat niin hyvin! Ja koira sulatti sydämen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, et tiedäkkään kuinka ihanaa on kuulla tuollaista ;;,___;;; <3. Ihana karvaturri on ihana :3

   Poista
 3. Oi oi, hieno takki tuli! Ja pakko sanoa että koira on aivan ylisuloinen. ;w;

  VastaaPoista