.

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Jyubein leijuvat katanat osa 2

Ja niin siinä kävi että viime postaus on tammikuun lopulta. Hupsista keikkaa, mutta elossa vielä ollaan!

Ja pahoittelen jos jotkut kuvista on vähän huonoja, keskiyön valaistus ei ole ehkä se parhain sekä hankin juuri vähän lisäkalustoa (lens hoodin jos tarkkoja ollaan) tuohon kameraan niin pitää vielä vähän funtsia noiden valotussysteemejen kanssa : D Pahoittelen!

Amanda (Jeejee! ~) saapui tänne talvilomalla joten sain jotain cosplayn osalta tehtyäkin! Kuten ehkä huomasitte niin tästä siis tulee Jyubein katanat osa 2.

Okei sanoin tuossa ykkösosassa että tässä kakkososassa käsiteltäisiin maalaus ja kiinnitys, mutta skippaan nyt sen kiinnityksen koska se on vielä niiiiiin auki miten sitten loppujen lopuksi katanat kiinnitän paitaan että en halua että tämä kakkososa jää roikkumaan johonkin kesälle : D (part 3 kenties? Älkää tosin pidättäkö hengitystänne, en lupaa mitään)

Eli tästä se lähtee
 Eli katanasta joka on nyt rakennettu ja hyvin hiottu. Omat katanani hion 80/120 hiekkapaperilla, koska tekonahka mitä miekoissa käytin oli todella paksua eikä mikään oikein tykkää tarttua tuohon pintaan, joten suosiolla hion karheemmilla hiekkapapereilla. Mutta jos käytätte jotain ohuempaa suosittelen hiomaan sen jollain 400 hiekkapaperilla (tai vaihtoehtoisesti jos käytetty tekonahka on tosi super ohutta tai/ja se ottaa maalia hyvin niin mikäs siinä, jättäkää hiomatta mutta muistatkaa testata ensin, ei ole kiva jos maalit alkavat irtoilemaan : D)

Ja siitä sitten spraymaalasin tuon teräosan mustalla (hopealla of course jos tulee ns normikatana mutta tuo katana mitä tässä maalasin oli musta)

Ja siitä sitten alkaa käsinmaalailu, eli dry brushataan yksityiskohtia terään, sekä tehdään kaikki muut härdellit.Eli dry brushaus kaikessa yksinkertaisuudessaan, otat kuivan pensselin kärkeen vähän maalia (itse käytän miniatyyrimaaleja), pyyhit sitä paperiin niin kauan että siitä ei lähde melkeinpä mitään ja alat sutimaan maalattavaa pintaa.

Pari sanasta muuten pensseleistä, joskus kuulin neuvon henkilöltä x (en muista keltä .D) että osta parhaimmat pensselit mihinkä on varaa. So true. Sillä euron ja kuuden euron pensselillä on eroja, trust me. Itse käytän melkeinpä pelkkiä synteettisiä pensseleitä koska se jättää maalattavan pinnan sileäksi eikä siihen tule niitä ärsyttäviä pensselinveto jälkiä. Kantsii kyl varmaan ostaa pakettia synteettisiä pensseleitä, itse ostin kuuden paketin kympillä. (ja mulla oli -20% kuponki joten pensselit lähtivät matkaan 8e:llä!)Kuten tuosta yhdestä mustasta pensselistä huomaatte, se on minun virallinen dry brushaus pensselini. Eli kun dry brushaat pakotat sen värin menemään pensselin kuituihin ja silloin se värjää pensselin (plus dry brushaus pensselit tuhoutuu nopeammin)

Ja siitä tuhoutumisesta, ei ne synteettiset pensselit täydellisiä ole. Jonkin ajan päästä (tosin sitä voi pitkittää hyvällä huolenpidolla) pensselin uloimmat kuidut alkavat kaartumaan.

Tämähän ei tarkoita että roskiin koko pensseli, ei, se on kyllä vielä ihan yhtä käyttökelpoinen kun uudempi yksilö mutta tarkkaa jälkeä sillä ei enään saa aikaan. (tähän on oikeastaan olemassa ihmeaine joka palauttaa tuollaiset kaartuneet pensselit, mutta arvatkaa sata kertaa että onko sitä saatavissa suomesta. No ei. Ja kaikki sivut mitä kävin läpi missä tuota olisi myynnissä niin postituskulut on jotain aivan naurettavaa luokkaa. (siis tyylillä aine maksaa 5e ja postarit on ~30e)).

Mutta hei, pensseleistä pitää pitää huolta ja niitä pitää syväpuhdistaa siinä missä meikkipensseleitäkin, joten kiinnostaisiko tutoriaali tee se itse aineesta joka puhdistaa pensselit ja vähän puhdistustekniika tutoriaalia? Heittäkää kommenttia tuonne alas!Yhyy tuon punasen reunan maalaukseen meni 2 tuntia. Not cool.
Ja sitten maalasin miniatyyrikultaisella kahvat. Otti kyllä monta kerrosta maalia että sain kahvan mustasta kultaiseksi!

<3

Noin puolivälissä kahvan maalausta
Alempana maalattu, ylempänä WIP

Käytin 3D kultamaalia saumojen täyttämiseen

Sitten kun sain kahvan maalattua tuli osio mistä olin vähän huolissani, eli piti sitoa sellaiset katana naru systeemit niihin. Tekniikasta en puhu sen enempää vaan heitän tähän väliin videon mitä itse käytin.Eli tuohonhan myydään ihan omaa narua, mutta kun katselin niiden hintoja pankkitili oli hyvin erimieltä halustani ostaa sitä, joten tyydyin tekemään tee se ite puuvilla polyesteri narua. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan ompelin kujan, leikkasin ylimääräiset pois, siksakkasin reunat, käänsin koko homman (oh god the pain, pientä kujaa 9m käännettävänä anyone?), silitin ja ompelin top stitchin siihen.


Haters gonna hate mutta itse tykkään top stitchata kaiken.
Ja sitten vaan sidoin sen kahvaan.

Noista olisi kyllä voinut tulla ppaaalljjoon nätimmän näköiset mutta nyt nostan käteni ylös ja sanon että cosplay ei ole aina niin serious business (pois lukien EC ja WCS, jotka nyt on aika serious business), ja olen iloinen että ne edes näyttää suht ehkä okei:lta. Ihan hyvä ensikertalaiseksi feat tee se itse naru I'd say!

Ja niin lopputunnelmia katanoista, paljon pikkumokia sattui mutta ainoa isompi juttu mihin kiinnitän huomiota seuraavalla kerralla on se että noi katanat on aivan tajuttoman leveitä. En tiedä kuinka hyvin se välittyy noista kuvista mutta trust me, ne on aivan sairaan leveitä. Mutta näiden katanoiden tarkoitus on roikkua vieressä ja näyttää tosi bad asseilta, niin antaa nyt tän kerran mennä. Hei, taas opittiin jotain!Pahoittelen että tästä tuli tämmöinen megapäivitys, gomen xD Lupaan päivittää jatkossa lyhyempiä päivityksiä mutta useammin!

Ja niin, jos olette tarkkasilmäisiä ja huomaatte että lukijoita on jo 52 ja huutelette että missä meidän 50 lukijan bonus on, niin funny story, kuvasin ultrahienon videon (ei nyt ultrahienoo mut kumminkin) enkä saa sitä kamerasta ulos! En sitten millään, oon koittanu jokaista mahdollista tapaa. Jos on jotain älykästä (tai ei niin älykästä) ideanpoikasta mitä haluaisitte nähdä, niin heittäkää kommenttia, itselläni tuon videon lisäksi on ideat vähissä!

Stay cool!

~Hansku

4 kommenttia:

 1. Se pensselitutoriaali mikä lie kiinostaa kyllä.

  Ja ihan hyvin minusta tsukamakin teit, itse olen kans punonut katanoiden kahvoja.. ööh... useita kertoja ja homma sujuu jo ihan muistista. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpi sitten kuvailla seuraavalla kerralla kun puhdistan omat pensselini : D Niitä kun on yhteensä +40 niin siinä on pieni urakka xD

   Kiitosta, kiva kuulla joltain semmoselta jolla on hajua näistä asioista : D Joo miekin sidoin ton toisen katanan kahvan ulkomuistista just eilen ja ihan hyvä siitäkin mielestäni tuli!

   Poista
 2. GW:n Burnished gold For the win :D Komeeta settiä kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ~ Oih tuo väri on kyllä jotain kertakaikkisen ihanuutta, ja niin on Mithril silverikin : D

   Poista