.

torstai 21. elokuuta 2014

WCS - Juuh elikkäs

En yleensä ikinä kirjoittele tämmöisiä ei niin suoraan itse pukuun liittyviä juttuja, muistan tasan yhden kerran kun olen kirjoittanut, mutta asiaa olisi pitkän esseen verran joten antaa sit mennä. Hakekaa juotavaa ja ottakaa mukava asento, here we go.


Jossain vaiheessa kesää vuonna 2013 kun omat WCS suunnitelmani olivat taas peruuntuneet, valittelin Suiggarille kuinka ei ole oikein sopivaa paria WCS:ään. Hänkin mainitsi olevansa ilman paria ja boom, Tampereen nappiliikkeessa syntyi yksi WCS pari.

Innostus oli suuri. Pukuvalintamme oli molemmille sopivat ja sarja molemmille tärkeä, enkä ikinä ole ollut innoissani mistään skitistä niin paljon.

Heti Desuconin jälkeen kangaskauppaan ja pukuja työstämään. Kuukausien ajan proppeja, yksityiskohtia ja ompelujuttuja. Puku alkoi näyttää jo valmiilta. This is going to be good!

Or not.

Ensimmäinen ilmottautuminen. Pelasin Final Fantasy XIV, ja noin tunti-puol tuntia ilmon alkua lähdin suorittamaan dungeonia. Ajattelin että nopeastihan tämä menee, jos ei, lopetan kesken.

18:26 havaihduin intenssiivisestä pelaamisestani että ei helvetti, miten tuo kello nyt noin paljon. No, WCS:än ei ole ollut tietääkseni ikinä tunkua, päin vastoin pareja on joutunut etsimään kissojen ja koirien kanssa.

2 minuuttia ja 37 sekunttia. Aika jossa ensimmäiset (puolet) paikoista olivat loppuneet. Anteeks mitä vittua? Vitutus oli korkealla mutta hei, tässä oli vasta puolet paikoista, se oma paikka odottaa ensiviikon ilmoissa.

You see where this is going?

Viikon päästä toinen ilmottautuminen. Pienensin reffikuvat, siirsin ne sellaiseen paikkaan mistä ne olisi heti saatavilla, tarkistin hahmojen nimien oikeinkirjotuksen. Kaikki oli valmiina.

Tasan sillä sekunnilla kiitos f5:sen olin täyttämässä ilmottautumista. Kädet tärisi, mutta pystyin silti kirjoittamaan nopeasti. Klik, klik, kuvat ok, lähetä. Tarkasta ilmottautuminen. Silmäisin sitä nopeasti, aikaa siihen kului 3-5 sekuntia. Lähetä.

Kilpailuun ei oteta enään vastaa uusia ilmottautumisia.


Olin aika varma että sydämeni pysähtyi tuossa kohtaa. Siis, olin myöhästynyt muutamalla sekunnilla.

Siinä vaiheessa otti koville. Iskä tuli kysymään miten kävi, ja aloin vaan itkemään silmiäni päästä.

4 vitun vuotta olen nyt halunnut WCS:ään. Jonain vuonna ei olla päästy edes ilmottautumiseen asti, jonain vuonna kisa peruuntui päiviä ennen kisaa. Nyt kun kaikki olisi ollut melkein valmiina, innostus katossa ja tulevaisuus kirkkaana tämä matka kaatui nyt tähän. Ei ole oikeasti todellista.

Sydän mustana oli pakko ilmottautua esityskisaan, koska tarvitsin Traconiin lipun ja oletin sellaisen WCS:stä saavani.

Ryhmän tai esiintyjän nimi: WCS-hylkiöt 
Esityksen nimi: WCS ilmottautuminen meni kiinni alle minuutissa

Havaitsetteko pienen vitutuksen, pettymisen ja surun? Noh, päästään ainakin esittämään se setti mitä WCS:ään oli suunniteltu. Mutta eniten vituttaa se että puvut joihin olemme käyttäneet kaikki niksit kirjasta, kuukausia aikaa ja olemme kaataneet sielumme niihin, niitä ei edes arvostella. Sen ja sama vaikka menisimme jätesäkeillä kisaamaan, koska esityskisassa, no, luonnollisesti arvostellaan vaan se esitys.

Vittttttttuuuuuuuuuuu.

Mutta vaikka /cgl/ (Arvostamme (melkein) kaikkien tukea siellä ;_; You guys are too sweet)) on sitä mieltä että meidän olisi pitänyt päästä kisaamaan ja toisien en, en voi kyllä olla samaa mieltä. Kisakokemukset ovat aivan ihania, enkä voi edes kuvitella kuinka ihanaa se on toteuttaa ihanan parin kanssa ja nähdä monen kuukausien työ come to life. En ottaisi sitä kenenltäkään pois. Olin liian hidas ilmottautumisessa, hävisin. End of the story.

Olen tyytyväinen etten ole Irtsa ja joudu käsittelemään tätä ilmottautumis katastrofia. Minulla ei nimittäin olisi mitään hajua mitä tehdä seuraaville vuosille. Mielestäni ajatus etä portfoliolla katsotaan ketkä pääsen kisaamaan on huono, koska kukaan ei enään osallistuisi. Suomalaisilla on tapana aliarvioida itseään ja ajatusmalli 'miks hakisin kun en kumminkaan pääse' olisi varmaan molemma mielessä. Tiedän monta, monta ihmistä jotka tekevät aivan uskomattoman upeita pukuja mutta eivät vain itse näe sitä. Ja jos he haluavat osallistua kisaan, en halua että se estyy itseluottamuksen puutteeseen jossain portfoliohaussa.

Toisaalta eihän tämä nykyinen systeemikään toimi. Jotain pitäisi tehdä, mutta mitä, älkää vain kysykö multa. En mä tiedä.

Olen nauttinut ihan sikana Suiggarin kanssa työskentelemisestä, koska jaamme saman intohimon tähän hommaan. On ollut ihana hypettää parilleen kuinka innoissaan on ja saanut samantasoista hypeä takaisin. Olemme auttaneet toisiamme pukujen tekemisessä, jotta tästä yhteisestä projektistä tulisi mahdollisimman täydellinen. Ajatukset ja kehitysideat on samanlaisia, ja kaikki on rullannut vaan niin hyvin. Olen vaan niin pettynyt että se on periaatteessa mun syytäni että joututaan esittään tää meidän rakkauslapsi jossain esityskisassa. Sigh. Ei sille kai voi yhtään mitään.Olen kai sanonut kaiken sanottavani. Ottakaa ankka teessä. Eikö ole maailman ihanin tuollanen irtotee häkki.Stay cool!

~Hansku

15 kommenttia:

 1. *haleja* voin vaan kuvitella miltä tuntuu ja mikä on vitutuksen määrä :(

  Näinkin suuressa kisassa olisi tuo porfolio aika hyväkin idea muuten, mutta kun juurikin tuo suomalaisten mentaliteetti... Melkeinpä ainoa ratkaisu on että karsintojen kisaaja määrää nostetaan mutta siitäkin löytyy varmasti omat ongelmansa mitkä ei sitten taas ole itselle tuttuja lainkaan joten siihen en lähde sanomaan yhtään mitään... >_<
  Odotan joka tapauksessa innolla pukujanne ja esitystä, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, en usko WCS:än suosion olevan niin suuri että portfolio haulla kisassa olisi oikeasti edes jonkin verran kisaajia. Kuten Desuconiinkin tehtiin taidekujalle haku, koska paikat menivät minuuteissa, ja kukaan ei enään hakenut, oli vaikeuksia saada kaikkia pöytiä täytettyä.
   Mietin kanssa tuota kisaajamäärään nostamista. Nyt kumminkin paikkoja on vaan 12, ja osa ei kumminkaan pääse lavalle asti, joten paikkoja voisi jopa nostaa 20? En kans tiedä mitä ongelmia siinä olisi, mutta mielestäni tässä vaiheessa ehkä "helpoin" ratkaisu.
   Kiitos :3

   Poista
 2. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Tiedän tunteen. Mulle kävi täsmälleen samalla tavalla NCC:n kanssa. ;o;'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi paska :/ Virtuaalikeksejä sinnepäin, syödään vitutukseemme.

   Poista
 3. Voi kettu D: Haleja sinne paljon!

  Tulen katsomaan teidän esityskisaa ja huudan niin, ettei jää epäselväksi, että olette parhaita ja tehnyt aivan valtavasti töitä :)

  VastaaPoista
 4. En nyt tiedä onko tyhmää sanoa, mutta olen aika tosi ylpeä siitä, miten loppupeleissä suhtaudut asiaan. Sitäkin olen kuullut, että haukutaan järjestäjiä huonosta organisoinnista ja infoamistesta yms. yms., mutta siinä tapauksessa minusta hakijan pitäisi vain mennä itseensä. Sä taas puolestasi osaat nähdä asian myös järjestäjien kannalta ja miten tilanne tuli yllätyksenä myös sinne. Ketutuksen määrän ymmärrän superhyvin ja saat sitä ehdottomasti tuntea. Se on vaan kiva, että osaat kohdistaa ketutuksen mielestäni parempaan suuntaan. :'> (Ja lievästi ahdistaa koko tilanne myös allekirjoittanutta, vaikken koko ilmoittautumisessa ollut mukana. Lähinnä pelkään, miten ensi vuonna käy, kun pitäisi itse saada nimi listoille parin kanssa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks vitussa kukaan syyttäis järjestäjiä tästä :D Ei yhtään kukaan pysty ennustamaan tälläistä ryysistä, joten siihen ei voinut oikein edes varautua. Ja mielestäni Traconissa on tosi hyvä systeemi jossa ilmottautuminen on kahdessa osassa. Ja mitä järjestäjät tekevät sitten ensivuodelle, se on ihan heidän oma päätös. Olettavatko he että ryysis on sama ja tekevät jotain radikaaleja ratkaisua vai oliko tämä vuosi vain poikkeus säännössä ja ensivuonna palataan kisaajakatoon? Vaikeita kysymyksiä johon kukaan ei millään voi tietää vastausta.
   Joo, ymmärrän jännityksesi. Hurjasti tsemppiä jos samanlainen sekuneista kiinni ilmo on silloin käytössä. (:

   Poista
 5. Harmittaa ihan helkkaristi teidän puolesta :/ Jotenkin aina nousee ihan hirvee stressi, kun tuntuu nykyään kaikki olevan näin minuuttipeliä. Eihän se todellakaan kivaa(lievästi sanottuna) oo et nähdään kuukausien työ ja sit stressata ittensä hengiltä saako edes koko kisapaikkaa ja lopulta ei saakkaan. Tästä on tullu ihmeen stressaava harrastus lippujen saannin ja ilmojen suhteen :o Suomen conit tuntuu jotenkin..liian pieniltä verrattaen siihen mitä on kysyntää kaikelle. Mut anyways, pitääpä sitä sitten tulla esityskisaan kannustamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan totta. Milloin taistellaan kisapaikoista, conilipuista, taidekujapaikoista, nimmarilipuista, konserttilipuista. Aika hullua menoa tää on nykyään, back in my day jne. Jee kiitos :3

   Poista
 6. EIKÄÄÄÄ! voi vitsi ku harmittaa teijä puolesta, mutta onneksi edes pääsette näyttäään asujanne lavalla! toivottavasti tulee voittoa jos kerran on kuukausia uhrattu<3 ja stemppiä vitutukseen

  http://hiki.pedia.ws/wiki/Vitutus koska joskus vaan vituttaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha en nyt voitosta tiedä, siellähän voi olla vaikka minkälaisia superesityksiä! You never know.

   Ihan mahtava artikkeli :D So true.

   Poista
 7. Voi harmistus! Mä olen itse järkyttynyt kuin muutaman vuoden sisään on cosplay ns räjähtänyt käsiin. Ei enää tarjonta riitä, koska tapahtumat myy loppuun muutamassa päivässä ja kisoihin ei pääse ellei juuri oikealla sekunnilla ole paikalla. Pitää tietää jo vuotta ennen haluaako coniin vai ei. Huhuhahhei.
  Mulla on muutaman kerran käynyt niin, että lippu on ja en ole päässyt. Sitten on lippu laitettu myyntiin ja ne summat mitä niistä maksetaan on musta järkyttäviä. Yukiconin lipusta tuli yli 100 e. Jos ostajana ei olisi ollut jonkun tytön äiti, niin en olisi sitä rahaa ottanut vastaan.
  Toivottavasti kohta saataisiin muutama coni yhdistettyä niin, että Messukeskuksen saisi varattua cosplaylle. Koska tällä menolla sen saisi ihan hyvin täyteen ja ehkä kasvatettua kisoja ja osallistuja määriä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten on niitäkin tapahtumia jotka kärsivät käviöiden ja rahan puutoksesta, kun hengiä kiinnostaa vaan ne tutut ja turvalliset conit. Toisaalta sen lipun hinnaksi voi laittaa sen saman ostohinnan ja myydä ekalle siitä kiinnostuneelle? Huutokauppa meininki on mun mielestä tosi ilkeetä :(
   Cosvision oli pelkkää cosplayta ja tapahtuma ei myynyt läheskään loppuun, joten se on ilmeisesti se anime ja pelit jotka hengiä oikeesti kiinnostaa. Tiedä häntä.

   Poista
  2. Jos vaikka yhdistäisi animet, pelit, roolipelit, larppauksen... Näille alueille riittäisi ainakin vähän enemmän yleisöä. Ja messutyylisenä tapahtumana uskaltaisi uudetkin tyypit tulla mukaan helpommin. Tietty siellä on enemmän melua kuin muissa tiloissa, mutta toisaalta sitä tulisi paremmin eksyttyä kuuntelemaan luentoja, kun eivät ole ovien takana piilossa.
   Mä olen tottunut huutokauppa myymiseen, joten en koe sitä ilkeenä. Se on vaan yksi tapa myydä ja silloin myös muut saavat yrittää ostaa tuotetta jos haluavat.

   Poista