torstai 30. elokuuta 2012

Uusiin korkeuksiin

En vaan kestä tätä aivan tajutonta writer's blockkia. Siis olen aloitellut viittä (5) eri blogitekstiä siinä toivossa että olisin saanut jonkun edes julkaisukuntoon - mutta ei. Mutta nyt otan niskastani itseäni kiinni ja kirjoittelen kaikki mitä miun on pitänyt kirjoitella!!!!111!!11

Ennen kun päästään Jyubei kenkiin käsiksi, voisin hehkuttaa että aaa aa Tracon ihan kohta ja jänskää kamalasti! Ehkä kysymys mitä allekirjoittaneelta haluaisitte kysyä olisi se että missäs vaiheessa WCS kisapuku, eli Jyubei menee? Arvatkaas mitä. Olen tehnyt jonkun maailmanennätyksen kisapukujen valmistumisajoissa koska se on muutamaa maalikerrosta vaille valmis. Kyllä, melkein valmis. Yli viikko ennen conia. AAAWW YEEAAH.

Mutt asiaan, eli Jyubein kenkiin, joilla tulen katumaan naamalleni noin. kaksi miljardia kertaa.

Eli ensimmäiset versiot kengistä tein viime marraskuussa, joista voi lukaista täällä. Kengistä tuli jokseenkin käyttökelpoiset, joten niillä mentiin. Kunnes tuli tämä asia, eli lähdetään kisailemaan WCS:ään. Vanhat kengät saivat lähtöpassin roskikseen ja uusien kenkien rakennus alkoi alusta.

Ensiksi, mitä opittiin vanhoista? Se ainakin että pohjaa ei kannata ruveta itse tekemään punaiseksi, vaan ostaa valmiiksi punaiset varvastossut ja pistää ne päällimmäiseksi. Toiseksi, menin sieltä mistä aita matalin ja ekassa versiossa en tehnyt naruremmejä, mitkä Jyubeillä oikesti on. Kolmanneksi, pituudesta voisi ottaa sentin pois.

Eli aloitin tilaamalla punaiset varvassandaalit eBaystä. Löysin kivat yksilöt hintaan 7e postitettuna, ja ostin sitten ne. Jälkikäteen huomasin arvoidun postitusajan, 1-3 kuukautta. Fuck this shit sanoit Hansku koska coni ei silloin ollut mitenkään kaukana. Kuuden päivän päästä tilauksesta kengät saapuivat kotiovelleni. Voi sitä ilon määrää!
Eli aloitin siitä että tein ylimääräiset reiät naruille saksia kengässä pyörittämällä. Simple enough. Sen jälkeen mitotin, leikkelin ja liimasin remmit, jotka olivat mustaa puuvillanarua.

Itse kenkien "sisälmykset" rakensin suht samalla tavalla kun edellisten - käytin vaan pelkkää solumuovia solumuovin ja varvastossujen sijaan, että kengistä tulisi kevyemmät koska vanhat olivat ihan jumalattoman painavat! Homma sujui hyvin kunnes huomasin että olin tehnyt niistä liian pitkät! Saksilla vaan sitten repimään ylimääräisiä solumuovi "levyjä" pois!Ja sitten liimattiin puoliskot takaisin yhteen ja aivan kun mitään ei olisi ikinä tapahtunutkaan!

Taisi olla pre-leikkaus kuva, joten tässä ei ole oikeastikkaan vielä tapahtunut mitään! Lol!


Sitten tarvitsin kengille ulkokuoren - joka tehtiin solumuovista ja tekonahasta.


Koska edellisten kenkien maalattu raita ei onnistunut odottamallani tavalla, päätin ommella sen tähän uusiin versioihin. Eli mittasin kuoren yläpäästä kuinka pitkälle alas punainen raitanauha tulee, ja merkkasin sitten lyijärillä merkit. Punaisen raidan ompelin jämäpalasta jotain random kangasta.


Tämän jälkeen piti vaan liimata solumuovikuori paikoilleen. Itse tekonahkaa en siis liimannut kuoreen kiinni, halusin että sillä on vähän tilaa elää.
Ja näin, kengät olivat valmiit! Jätin selittämättä miten tein nilkkaremmit, mutta siitä ei ole yhtään kuvaa eikä se kauhean mielenkiintoinen prosessi ollut. Materiaalit voisin luetella, eli nilkkaremmeihin meni paksua puuvillanarua, nelinkerroin rautalankaa, korsettihakaset, lankaa ja liimaa.

Btw, kuvissa noi vanhat kengät näyttää paaaalljjoon siistimältä kun irl.

Stay cool!

~Hansku

Ps. Pahoittelen extratönkköä tekstiä ja kirjoitusvirheitä, päähän sattuu enkä jaksa typottaa tätä toisen kerran. Oh well!

6 kommenttia:

 1. Ohhoh, uudet kengät on tosi siistit ja kestävät lähempääkin tarkastelua, aikamoinen parannus! Ja loistavaa että asu on jo hyvässä vaiheessa, onnea vielä viimeisiin valmisteluihin ja tietenkin itse kisaan! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Vähän (öhöhö "vähän") jänskää jo tuo kisa, mutta toivottavasti se hyvin menee : D

   Poista
 2. hiphei tuun paikalle kannustamaan!:D ja ebaysta sen verran että mullekin tuli viikossa peruukki kiinasta vaikka arvioitu aika oli 2-4 viikkoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia mutta taitaapi jäädä wcs matkamme lyhyeen kun parini ei 99% varmuudella pääse paikalle. Oh life why y u so fucking difficult? Oh well.

   Joo eBay yllättää välillä positiivisesti .D

   Poista
  2. voi eii ja cossit ja kaikki valmiina :( fingers crossed et pari pääsee paikalle!

   Poista
  3. No niimpä, sehän tässä ehkä eniten kismittää että olisi hyvännäköinen, VALMIS puku kisailuun, mutta ei. Nyt vaan toivotaan ihmettä!

   Poista