.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

7 DAYS

See what I did there?

Tästä tulee teille viimeinen päivitys ennen Desuconia! Ehkä Desun jälkeen saan inspiraatioo blogipostauksiin joten odotelkaa niitä sitten siellä, mutta nyt otan hiljaiseloa täältä.

Mutta nyt siis katsastus Illuan mekkoon ja katanaan. Molemmat ovat suhteellisen loppusuoralla joten jeeejee, on vaan esim. koko muu puku vielä tehtävänä xD Hei, eka kesälomaviikko, tässähän on aikaa vaikka muille jakaa! (lolnot)

Eli katanan kanssa kävi niin, että tein jo yhden version suhteellisen pitkälle, mutta sitten huomasin että tukirankana käyttämäni puukepit eivät oikein tarjonneet 115 senttiselle terälle sitä tukea mitä se olisi kaivannut. Joten konsultoin iskää joka hankki ja väänsi kaarevaksi minulle alumiinituen! Onhan se painavampi mutta ei mitään niin painavaa etteikö sitä yhdellä kädellä saa nostettua.

Ja katanan rakennus sujui ihan samanlailla kun Jyubein katanat, joten sieltä voi tiirailla tarkemmin että mitenkös tämä meni kasaan.


Tässä niin katanan numero 1, jonka tilalle tuli katana numero 2.

 Jostain syystä x en ottanut kuvia itse miekan rakentamisesta, joten minulla on vain yksi WIP kuva:



Joka on siis tuon päähärpäkkeen yksityiskohdat. Mutta sitten miltä se nyt näyttää:

Tuosta päästä näätte tuon ihme härpäkkeen





FTW getto nauloilla seinään vaan kiinni! Mutta iskä ei tykänny, ja samalla kun hän teki pikkusiskon autoon uudet renkaat meidän vanhan tuolin tukirangasta, kävi hänelle mielessä että tästä ylijäämä palasesta tulee Hanskulle hieno miekkateline! Ja niin siitä tulikin!


Ylhäällä Sasuken, keskellä Jyubein (Tsuba puuttuu tosin), ja alhaalla Illuan.
Meh so happy ~ :3 Nyt miekkojen ei tarvitse kärvistellä pölyssä tuossa yhdessä nurkassa!

Ja sitten huotran tekoon, joka sujui melkeimpä samanlailla kun Jyubein, tosin vaan pyöreässä muodossa.


Eli jouduin päällystämään solumuovin teipillä, koska paksu tekonahkani oli loppunut ja jouduin ostaan Eurokankaasta uutta, ja heillä ei ollut kun ihan superohutta tekonahkaa ( joka maksoi 20e m :( ), josta paistaa esim. kaikki läpi.



Sitten kun sain huotran päällystettyä tekonahalla, tein tuommoiset ööh suomusysteemit tuonne huotra juureen. Hahmodesingien aatelistoa, eh.



Mutta kuumaliimattu ja tosi härön näköinen pää ei houkuttanut, joten päällystin mokoman Das-massalla. Olen jo paiskonut tuota ympäriinsä ja olen vähän yllättynyt ettei siihen ole tullut yhtäkään säröä! Jes!

Hurdurr olen mutantti skorppiooni ja syön teidän aivot!
Joo on mahtavat jutut joskus kahdelta yöllä cossia tehdessä, suosittelen! Joo mutta siis tämähän on huotraan tulevista koristeista yksi.


Ei, en ketjupolta yöllä cossia tehdessä, sulattelen vaan softiksen reunoja. Kuva taisi olla sufferointia siitä että sytkissä ei ollut kaasua jäljellä :( Siihen tyssäsi cossien tekeminen.


Ei, itselläni ei ole ylimäärästä aikaa maalata puita koristeisiin jotka eivät edes reffikuvassa näy, mutta mutta mutta se halusi puun! SE HALUSI. Nyyh.

Ja tältä huotra näyttää atm, odotellen vielä noiden ihan päässä olevien koristeiden valmistumista. (Kuulostaa vähän siltä että ne maagisesti valmistuisi jossain kaapissa XD Ei, valitettavasti näin ei ole, joudun ihan itse tekemään).







Ei, kyllä me nyt rakkaat lukijani tehdään niin että nyt tyydytte tähän ja pistetään mekko/hiha WIP materiaali toiseen postaukseen jota voi odotella viikonlopun aikana tai ensiviikon alussa.

Mutta tässä vaiheessa sanon ECC kanssakisaajille että hirmuisesti onnea pukujen teossa ja esitysharjoituksissa, kyllä te pystytte siihen! Work hard!!!

Stay cool!

~Hansku

9 kommenttia:

  1. Todella upeaa työtä tuon katanan kanssa : O Hirveän pikkutarkkaa etc. (; Pidän peukkuja siulle kisassa, uskon vakaasti, että sinulla on aika kovat mahdollisuudet menestyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Onhan siihen 'muutama' tunti mennyt : D Haha oi, kiitoksia tästäkin vaikka en usko mahdollisuuksiini sijoittua (koska EC uliuu) mutta täysillä mennään! : D

      Poista
  2. Melko siisti toi katana, varsinki huotrassa paljon kaikkee yksityiskohtia! Tosi hienolta näyttää. :D
    Ja meinasin muuten hajota tolle "Hurdurr olen mutantti skorppiooni ja syön teidän aivot!" kommenttille. XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!
      Hahah joo Hansku ja Hanskun laatuläpät keskellä yötä .D.D

      Poista
  3. Ihana katana ja huotra! Oon itsekin unelmoinut katanan teosta, mutta taitaa jäädä hamaan tulevaisuuteen, kun on ihan kamalasti kiireitä. Ja upea katanateline!

    Teitkö kaikki nuo huotran koristukset softiksesta? Miun pitäis tehdä softiksesta panssaria ensimmäistä kertaa elämässäni ja jännittää ihan kauheesti mitä siitä tulee! Jos aika vaan riittää ja siitä tulee jotain, niin näet lopputuloksen Traconissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! : D Joo katanan teko on kyllä aika hauskaa ja haastavaa, mutta haastavuudessa se hauskuus piileekin : D

      Jep 100% softista! Softis on tosi helpo materiaali työstää, ja vaikka menis pieleen se on tosi halpaa niin voi alottaa hyvillä mielin alusta : D Haa, kuulostaa lupaavalta, siellä sitten nähtäilkäämme!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Heippa! Törmäsin sun blogiin toisen blogi kautta ja luin muutaman päivän aikana kaikki sun päivitykset. Todella hauska ja mielenkiintoinen blogi, tykkään sun tavasta kirjottaa. Anime ja manga on myös omaa mieltä lähellä, cossaamista joskus ajattelin, mutten koskaan sitten ryhtynyt :) Kyselisinkin nyt muutamia "alan" termejä, jotka mulle ei aukea ja en viitsi vaivautua googlettamaan, koska selität varmasti paljon paremmin. Saisit aikaan varmaan oman postauksenkin suomi-cosplay-suomi sanastosta :D

    Eli!
    Desunote,
    cossimamma, mikä heidän roolinsa on?
    skittikisa,

    Hirveesto tsemppiä nykyisiin ja tuleviin pukuihin ja tempauksiin!

    Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että vedit kyllä aika sanattomaksi : D Kiitoksia, kiitoksia ja kiitoksia! Jos vaan cossailuun on kiinnostusta kantsii kyl kokeilla! Lähtee vaikka eka sellaisista yksinkertaisista puvuista liikeelle (: Hahaha itsestäni tuntuu et selitän kaikkia termejä tosi hankalasti ja epäselvästi, mutta yritän selostaa nuo siun mahd. selkeästi : D

      Eli siis Desunote on Desuconin ohjelmalehtisen nimi. Yleensä coneissa on ohjelmalehtisiä jotka sisältävät kaiken oleellisen tiedon, kartat, yleissääntöjä, ohjelmakartat ja ohjelmakuvaukset. Yleensä ohjelmalehtisen nimi coneissa on pelkkä conin nimi ja vuosi, mutta Desucon päätti nimetä omansa Desunoteksi : D

      Cossimamma on avustaja kisoissa. He tuovat kisaajille vettä, tsemppaavat ja rauhoittelevat kisaajia. Tosin mitään cosplayorjia he eivät ole, joten ihan älyttömyyksiä he eivät tee : D

      Skittikisa on siis kisa jossa kisataan esityksillä. Yleensä coneissa on pukukisat, jossa puku on se jonka perusteella valitaan voittajat, esitys on vaan plussaa tai tosi, tosi pieni osa. Skittikisassa taas juttu on toisinpäin, eli voittajat valitaan esityksen perusteella ja puku on vaan plussaa tai tosi pieni osa arvostelukriteerejä : D

      Toivottavasti selkeni!

      Kiitoksia, yritän kovasti tehdä kivoja ja ihania pukuja : D

      Poista