maanantai 30. tammikuuta 2012

Jyubein leijuvat katanat osa 1

Ennen kun avaan sanaisen arkkuni Jyubein katanoista niin huomautan että Frostin välähdyksen äänestykset on auki! Olisi erihieno homma jos äänestäisitte meitä, eli nro 3:sta, Saekon ja Rein eeppistä zombintappo tornia! : DD

Kaikki jotka äänestää saa virtuaalikeksin ja virtuaalihalauksen miulta! ~

Eli tänne!


Elikkä WIP spämmäystä Jyubein katanoista. Oon aikaisemmin tehnyt vaan suoria miekkoja ja vähän hermostutti ruveta väsäilemään katanoita ihan uudesta materiaalista, eli solumuovista. Paljon olisi juttuja mitä tekisin uudestaan mutta tiedän sitten seuraavalla kerralla paremmin! (joka on ~180cm Illuan katana feat insane details.D.D)

Nyt pitää kyl sanoa että joudun menemään reffikuvan vastaisesti, koska kun tuota reffiä katsoo niin katanat kirjaimellisesti leijuvat Jyubein reiden vieressä. Ettäjuu.

Okei, toi toinen on tuolla selässä kiinni
Let us begin.


Kaks metriä solumuovia kympillä!


 Eli ensin piirtelin 'todella selkeät' kröhööm kaavat solumuoville ja leikkailin siitä kaksi samanlaista palaa irti ja liimasin yhteen tuommoiseksi 'koteloksi'.
Elikkä sitten kun olin saanut kotelot liimattua, aloitin operaation 'tehdään puukeppiin kaartevuutta'

Joka näytti tältä

 Ajattelin ensiksi että täysi gessopurkki riittäisi painoksi, mutta ehei, eihän se riittänyt. Joten lastasin laukun täyteen koulukirjoja ja tadaa, toimi kun unelma!


Jouduin vähän yhdistelemään keppejä, metri ei riittänyt
Sitten the obvious, eli pistin tuon kepin solumuovikotelon sisälle.

Vammanen kuvakulma on vammanen, köh, se on paljon suorempi irl

Ja sitten tekonahalla päällystys!
 Tekonahka oli ylimäärästä nahkaa Lulusta, eli USA:sta tilattua. En sitten tiedä uskallanko ostaa Eurokankaasta tekonahkaa kun sitä niin moni on haukkunut o.o Eli koitin perinteistä erikeepperimetodia mutta hetken tuskailtuani päätin et vitut mie liiman tän raa'asti vaan kuumaliimalla. Ihan jeesh siitä omasta mielestäni tuli.

Oi kynnet, miksi katkeilette ettekä näytä tuolta 24/7.

 Kun olin saanut tekonahan liimattua niin leikkasin ylimääräset pois ja tein terästä nätin ja sileän hiomalla sen tasaiseksi.


Sitten rakentelin kahvan, josta ei tullut otettua yhtään kuvaa mutta käytännössä toimi samanlailla kun seuraavaksi tuleva huotra, eli rakensin laatikkomaisen muodon, päällystin sen tekonahalla ja liimasin terään kiinni.


Eli painottaakseni katanoita taaksepäin tein tuommoisen kolosen huotra päähän ja pistin sinne kuivahtanutta massaa mitä en voi enään käyttää massailuun (jee kierrätystä!). Ja ennen kun liimasin tekonahan huotraan, liimasin siimaa tuohon päähän jonka voin sitten kiinnittää jollain järkevällä mystisellä tavalla x pukuuni.

Eli tuossa tuo siima näkyy

ja tuossa on 150cm mitta.

 Jep, jos jätetään maalaus ja kiinnitys sitten osa kakkoseen!


Stay cool!

~Hansku

4 kommenttia:

 1. Mistä onnistuit metsästämään solumuovisi? : DD oli ihan pakko kysyä koska iteltä löytyy vaan tylsää tavallista pakkausvaahtomuovia metrikaupalla enkä ole ihan vielä onnistunut tutustumaan sen käyttöön propeissa.. Help?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sen ihan vaahtomuovi kaupasta, siellä niillä oli neljää erinlaista paksuutta x3 (kyseinen mitä itse käytin oli toisiksi ohuinta eli 5 millistä). Kantsii varmaan alkaa metsästeleen just kaupoista jotka myy vaahtomuovia, patjoja yms, tai jostain kaupasta jossa on vähän kaikkee rakentamiseen/retkeilyyn (tai sitten vaan ostaa jtn retkipatjoja, nehän on solumuovia : D). Pakkausvaahtomuovia, minkäslaista se on? Itsekkin ihan randomilla tuli mieleen et hei rupeen väsään solumuovista miekkoja, katotaan minkälainen tulee, kun en oo ikinä nähny et joku olis tehny solumuovista miekkoja : D Rohkeesti vaan koitteleen juttuja, trial and error on se homma!

   Poista
 2. Kiitos täst blogista, olen tässä yli vuoden tuskailut että mist vatusta tekis huotran miekoille mikä ei olis kauheen hankalaa *köheipuutasiihenkiitosköh* ja... khrmm... sanotaan niin etten ollut ikinä miettinyt solumuovin olemassaoloa ennen. :'D Pitää mennä ostamaan semmoista ja kokeilla itse... mut hei, mist sitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullekkin tuli ihan randomilla mieleen et hei nyt alan tekeen solumuovista miekkoja vaikka en oo ikinä nähny et joku olis ennen tehny : D Muista vaan päällystää tekonahalla kun solumuovi on tosi taipuvaa x3 Itse ostin tuota Tampereen vaahtomuovikaupasta, mutta kantsii varmaan alkaa metsästeleen just kaupoista jotka myy vaahtomuovia, patjoja yms, tai jostain kaupasta jossa on vähän kaikkee rakentamiseen/retkeilyyn (tai sitten vaan ostaa jtn retkipatjoja, nehän on solumuovia : D)

   Poista